10 vuilniszakken en 2 autoladingen weggegooid

Het hier was stil de afgelopen dagen. Dat had te maken met een enorme opruimactie die we het afgelopen weekend hebben gehouden. In totaal gooiden we 10 vuilniszakken weg en brachten we twee autoladingen voor naar de stort.

Vanwaar deze enorme opruimwoede? Al die rommel werd opeens V ook te veel. Voor mij was dat al een tijdje het geval, dus dan moet je gelijk actie ondernemen.
Tot nu toe was de grootste slaapkamer van het huis onze hobby/rommelkamer. Naast kasten met nuttige zaken zoals de administratie en bijvoorbeeld de printer stond het daar vol met allerlei spullen uit lang vervlogen tijden en van hobby’s (van V) die allang niet meer beoefend werden.
We hadden al vaker discussie gehad over het opruimen/verkopen/weggooien van veel van deze spullen, maar V was daar toen nog niet aan toe.

Van alles wat in de kamer stond, hebben we drie groepen gemaakt:

 • Bewaren (en dus opruimen)
 • Verkopen via marktplaats of rommelmarkt
 • Weggooien

Zo kwam het dus dat we uit deze kamer zo’n 6 vuilniszakken aan weggooispullen hadden. Bewaarde tijdschriften hadden een groot aandeel, maar ook allerlei creabea hobbyspullen. En ik moet bekennen, ook van mij lagen er toch nog wel heel wat ongebruikte spullen die ik ook in de toekomst zeer waarschijnlijk niet ga gebruiken. En ook geen verkoopwaarde dus weg ermee.

Na deze kamer hebben we ook de schuur onder handen genomen. Daar zijn we nog niet helemaal klaar mee, maar eigenlijk is al het overbodige naar de stort gegaan. Dat waren nog tuintegels die over waren van het opnieuw aanleggen van de tuin twee jaar terug, maar ook veel hout van het schuurtje wat we zelf gebouwd hadden. Twee autoladingen vol in totaal (stationwagen, met de achterbank helemaal plat) en nog eens vier vuilniszakken.
In de schuur zijn we echter nog niet klaar. We hebben nog heel veel blikken met verf, kit, lijm primer etc. staan van al de klussen die we in de afgelopen 4 jaar gedaan hebben aan huis. Die moeten ook nog beoordeeld worden op wat nog hergebruikt kan worden en wat niet. We hopen dat deze week in wat verlopen uurtjes te kunnen doen.

Hoe vaak houden jullie zo’n grote opruimactie? Of hou je het juist goed bij zodat het niet nodig is?

9 antwoorden op “10 vuilniszakken en 2 autoladingen weggegooid”

 1. Ik minimaliseer nu al ruim 5 jaar. Zo hoef ik nooit meer echt op te ruimen. Heerlijk. Dus kijk maar uit straks raak je ook besmet… 🙂 Ik houd daar trouwens een Fb pagina over bij. Op Orde! Misschien heb je wat aan de tips?

 2. Wij zijn dit voorjaar verhuist. Wij gingen van een huis van 130 m2 naar een huis van 98 m2, dat betekende dus veel inkorten. Toen hebben we heel veel verkocht en naar de stort of kringloop gebracht. Toch hebben we ook nog veel meegenomen en dat zijn we nog steeds aan het uitschiften. Wij vinden soms best moeilijk om goeie spullen zomaar weg te gooien. Dus proberen we het eerst nog te verkopen maar langzaamaan verdwijnt er toch ook weer heel wat naar de kringloop.

 3. Wij hebben afgelopen week eindelijk drie kamers kunnen inrichten en verven. Ook alles mooi geverfd, dus boven helemaal klaar. Nu nog onze slaapkamer beneden verven, de vloer en inrichten maar. Dan komen de kledingkasten automatisch aan de beurt. Dochter krijgt onze kamer en onze kast.

 4. Heerlijk! Ik hou hiervan 🙂
  Wij gaan ook vaker, meer en grondiger opruimen, het geeft zoveel voldoening en rust als het eenmaal opgeruimd is. We deden dit eigenlijk niet vaak; meestal in de kerstvakantie, maar het moet vaker gebeuren.

 5. Het boek opgeruimd van Marie Kondo heeft mij heel erg geholpen. Zij gaat uit van het principe bewaar de spullen die je blij maken en de rest weg doen. Nou ik kan je vertellen dat er dan weinig overblijft en wat er staat je een opgeruimd en blij gevoel geeft!

 6. Dit moet heel veel voldoening gegeven hebben (en rust). Laatste keer was bij ons een paar maanden geleden. Kunnen dit niet nog een keer doen, te weinig spullen voor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.