Extra aflossing op de hypotheek

Gisteren is de extra aflossing op de aflossingsvrije hypotheek weer van de rekening afgeschreven. Samen met de reguliere kosten voor de hypotheek werd er zo’n €2.900 van de rekening afgehaald (slik). Eerder hadden we deze aflossing al aangekondigd.

De extra aflossing bedroeg €2.250. Hiermee hebben we een doel gehaald voor dit hele jaar, namelijk het aflossen van €2.500 op de aflossingsvrije hypotheek. Dat is weer een doel dat we kunnen wegstrepen.
Met deze aflossing dalen onze maandlasten met €5,62. Daarmee kruipen we langzaam richting de grens van €800 bruto maandlasten aan de hypotheek en zitten we onder de €925 inclusief de restschuld.

Voorlopig is dit wel even de laatste extra aflossing van het jaar. We blijven wel maandelijks extra aflossen op de restschuld, maar we gaan nu voorlopig vooral de buffer op het gewenste peil voor dit jaar brengen.

Met deze aflossing, de reguliere annuïtaire aflossingen en de inleg en rente in de spaarhypotheek is ons huis weer een stukje minder onder water komen te staan.
Onze bruto hypotheek komt nu op €196.500 uit, nog €5.500 onder water. De netto hypotheek komt uit op €175.000, ruim boven water. Meer over de bruto en netto hypotheek kun je hier lezen .

Grafisch ziet onze hypotheek er uit zoals in het plaatje helemaal onderaan dit bericht.

Binnenkort verwachten we het halfjaarlijkse overzicht van de spaarhypotheek. Dan kunnen we de precieze waarde van de spaarpolis invullen en verandert de netto hypotheek misschien nog een klein beetje.

Gisteravond hebben we ook het rentemiddelen bevestigd. Dit gaat in per 1 augustus, en de eerste keer afschrijving van het lagere bedrag wordt afgeschreven is 1 september.

Hoe staan jullie ervoor met je aflosdoelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *