Meer of minder lenen voor een huis?

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben waren er de afgelopen 2 dagen hier geen nieuwe blogs verschenen. Dat had te maken met een 2-daagse bijeenkomst die ik georganiseerd had voor vakgenoten. Die bijeenkomst was zeer leerzaam en, ook belangrijk, gezellig.

Maar vandaag is het weer over tot de orde van de dag. Dat betekent weer gewoon aan het werk op kantoor, en natuurlijk ook even een nieuw blogbericht plaatsten. Bij deze dus…..

In de tussentijd heb ik wel voldoende nieuwsartikelen voorbij komen over huizen en hypotheken. Ik hou voor een aantal artikelen nog mijn kruit droog, maar één die mij opviel en ook een soort van moedeloos maakte was de verkapte oproep om de leenregels weer te versoepelen door de voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen.

Hij pleitte natuurlijk voor eigen parochie door te stellen dat mensen best wel weer wat meer moeten kunnen lenen. Dat stuwt vervolgens de prijzen omhoog en dat is goed voor de projectontwikkelaars en bouwbedrijven.

Bij Bouwend Nederland staat al jarenlang een CDA-er aan het hoofd. Na jarenlang geleid te zijn door Eelco Brinkman is dus nu Maxime Verhagen de baas. En toeval of niet, in het net gepubliceerde CDA verkiezingsprogramma pleit het CDA ook deels voor een verruiming van de leenregels. In dit geval voor de starters. De weblog Das Kapital pikte dit eruit. Even verderop zeg datzelfde verkiezingsprogramma echter weer dat we juist minder moeten mogen lenen.

Wat vinden jullie? Meer of minder lenen voor een huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *