Stier of beer

Afgelopen donderdagavond ben ik (M) naar een seminar van RTLZ in Bussum geweest. Bull of bear was de titel. Dit slat op een stijgende of dalende beurs. Op dit seminar sprak een aantal beurscommentatoren van die zender en twee oud-commentatoren over hun verwachtingen voor 2017.
Ik ging daar heen met een bepaald verwachtingspatroon over droge analyses onderbouwd door de meest ingewikkelde rekenmodellen, maar niets was minder waar. Het werd een zeer luchtige interactieve avond met korte pitches, 1 op 1 debatten en uiteindelijk een tafelgesprek op dezelfde manier als bijvoetbal inside.

De avond werd afgesloten met natuurlijk de gouden tips voor 2017. en eigenlijk was de belangrijkste tip : luister niet naar tips. Iemanddie je een tip geeft wil heel vaak dat je meedeelt in zijn of haar leed. Zoals gedeelde smart is halve smart.

Uiteindelijk een leuke avond uit met een hapje en een drankje voor 25€. En die beleggingen voor volgend jaar? Die zal ik toch echt zelf moeten zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *