€3.100 per dag en een dienstauto voor het leven

Dat is de pensioenregeling van de oud-directeur van Volkswagen. Het bedrijf dat bewust sjoemelde met software die de uitstoot manipuleerde en tot nu toe als enige gepakt werd.

Zo’n riante pensioenregeling heb ik nog nooit gezien en zal ik denk ik ook niet vaak meer zien. Zeker niet bij iemand die uiteindelijk eindverantwoordelijke was voor die fraude.

Ik zou overigens zelf met €3.100 per maand en een dienstauto ook genoegen nemen, zelfs zonder daar eerst fraude voor te plegen.

5 antwoorden op “€3.100 per dag en een dienstauto voor het leven”

 1. Wat een bedrag. Ten koste van wat? Juist ja, de medewerkers.

  Gisteren een gesprek gehad met de uitgedunde hoeveelheid Spaanse overwinteraars.
  Het zijn de pensioenen, die steeds maar niet geïndexeerd zijn. Dit is de reden.
  Een aantal pensionado's verblijven in Andalusië in stilte. Vijf maanden in een appartement. Zij komt weinig op de ochtendspits koffiekrans en ga zomaar door.

  Genieten na je pensioen? Voor niet iedereen weggelegd.
  Ik heb het niet over pensionado's die twee vakantiehuizen hebben, plus een huis met een grote tuin, voldoende personeel enz. Dat zijn er minder dan de grootste groep.

 2. Het kunnen overwinteren was volgens mij voor de crisis toen pensioenen nog wel geïndexeerd werd ook slechts voor de happy few weggelegd.
  Dat er nu minder zijn kan ik me voorstellen, maar kun je nagaan hoe de mensen het hebben die het zich voor de crisis al niet konden veroorloven..

 3. De pensionado's? Dat zijn toch de mensen die hun huis kochten in guldens terwijl het nu in euro's meer waard is? De mensen die met 55 met de VUT gingen en een eindloonregeling meekregen? Ja dat is inderdaad een groep mensen waar we medelijden mee moeten hebben.

  En ja, natuurlijk zitten er mensen bij die het inderdaad slechter hebben, maar veel van de roeptoeters hebben het ondanks bevriezing of korting van pensioenen vele malen beter dan dat hun nakomelingen het ooit gaan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.