Hypotheekoverzicht mei

De maand is weer voorbij en gisteren werden onze hypotheeklasten weer afgeschreven van onze betaalrekening. Mooi weer eens tijd om de balans op te maken.

Annuïteitenhypotheek 1

Op dit deel van onze hypotheek deden we de grootste extra aflossing. Deze bedroeg €204,11. Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit daalde dit hypotheekdeel met €309,45. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €1,05. Dat is een cent grotere daling dan de bank ons bij de aflossing voorspiegelde. Dit bedrag lossen we volgende maand extra bovenop de €204,11 van deze maand.

Annuïteitenhypotheek 2

We deden voor de derde keer ook een extra aflossing op dit deel van de hypotheek. We losten €50,64 extra af.  Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit. die bedroeg €157,71, losten we dus €208,35 af op dit hypotheekdeel. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €0,32. Ook hier was de daling van de lasten een cent hoger dan verwacht. Dit bedrag lossen we volgende maand extra bovenop de €50 van deze maand. Wil je meer lezen over de extra aflossingen van deze maand dan kan dat in deze blogpost.

Spaarhypotheek

We legden weer braaf de maandelijkse €133 in, in het spaardepot. Samen met de rente over het spaarsaldo en minus de kosten die de verzekeraar rekent, steeg het spaarsaldo met zo’n €198, hetzelfde bedrag als in maart erbij kwam. Veel preciezer kan ik dat op dit moment nog niet zeggen, aangezien het saldo dat wij te zien krijgen via internetbankieren een maand achter loopt. Overigens viel het saldo per 1 mei tegen. Dat bleek maar liefst 6 euro lager dan ik ingeschat had. De kosten van de spaarhypotheek waren over april blijkbaar hoger dan de maanden ervoor. Ik ga nog eens uitzoeken of dat een patroon in zit, bijvoorbeeld elk kwartaal.

Totaal

Alles samen daalde onze bruto hypotheek met €517,80. Dat is een daling die €1,40 hoger is dan vorige maand zonder dat we een cent meer betaald hebben. Wanneer je ook het spaarsaldo uit ons spaardepot meerekent, daalde onze nettohypotheek met €715,80.

We hebben op dit moment iets meer dan €38.000 afgelost sinds we onze hypotheek afsloten in oktober 2013. Dit is  18,5% van de toenmalige hypotheek. Verder hebben we 13,7% van het totale hypotheekbedrag gespaard in de spaarhypotheek. Samen hebben we nu 32,3% van het originele hypotheekbedrag op één of andere manier afgelost. Dat is mooi grafisch weergegeven in het plaatje bovenaan.

2 antwoorden op “Hypotheekoverzicht mei”

  1. super bezig! wij hebben nog niets extra afgelost. eerst andere prioriteiten (buffer opbouwen, duo aflossen (ook al geeft dat t slechtste rendement wat je kan bedenken, dat aflossen bij duo :p ik wil er gewoon vanaf) tuin is aangepakt, zonnepannelen geplaatst, buiten is geschilderd, tuinset vervangen.. nog te doen zijn de poort vervangen en t zonnescherm.. en dan komen er vast weer andere “doelen”/ kosten op ons pad, maar langzamerhand gaan we geld overhouden omdat de buffer gewoon vol is. meer beleggen en misschien kan ik man overtuigen van aflossen op de hypotheek. geen idee waar ik t excel vandaan heb, maar we hebben een bestandje die precies laat zien welk effect extra aflossingen hebben op onze hypotheek. ideaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.