Aflosmijlpaal

In mijn blogpost over de extra aflossing op de restschuldlening van afgelopen vrijdag eindigde ik met de vraag of jullie al mijlpalen bereikt hadden dit jaar.

Toen ik echter gisteravond de aflospagina en de hypotheekpagina aan het bijwerken was, kwam ik erachter dat wij zelf wel een mijlpaal bereikt hebben. We hebben nu namelijk meer dan  €10.000 extra afgelost op hypotheek en restschuld.

Dat is een mooie eerste mijlpaal waar we best blij mee zijn.

Wel moet gezegd dat we het niet helemaal op eigen kracht hebben gedaan. Bijna de helft van dit bedrag hebben we gekregen via een schenking van de moeder van M.
Daarnaast was onze eerste aflossing er één van het niet uitgegeven bedrag uit het bouwdepot. Dat is natuurlijk wel geld dat we bespaard hebben, en misschien maar goed ook dat we dat niet contant in handen hadden op dat moment. Omdat we toen nog niet zo bezig waren met de hypotheek an sich en al helemaal niet met extra aflossen, was het zo maar mogelijk geweest dat we dat geld anders hadden uitgegeven.

Maar dat was dus niet zo, en zo werd dat onze eerste aflossing in juni vorig jaar. Die werd in december  nog gevolgd door 2 extra aflossingen wat het totaal aan extra afgelost bedrag in 2015 op €3.500 bracht.

Dit jaar hebben we tot nu toe al bijna het dubbele bedrag aan extra aflossingen gedaan, mede geholpen dus door de schenking van de moeder van M.
In januari en februari losten we in totaal €350 af op de hypotheek. Daarna ging het roer een om en zijn we ons gaan richten op de restschuld. In maart losten we €6.000 af en deze maand €350. Dat brengt het totaal voor dit jaar tot nu toe op €6.700 en het totaal over 2015 en 2016 op €10.200.

Volgens het schema dat we voor ogen hebben om aan het eind van het jaar de restschuld geheel afgelost te hebben zullen we dit jaar nog een kleine €6.000 extra moeten aflossen in 8 maanden tijd.

Zoals we het nu berekend hebben doen we elke maand een extra aflossing van €350 en zal het bedrag van de reguliere aflossing maandelijks met zo’n €7 afnemen. Dat sparen we dan op de aflosspaarrekening.

4 antwoorden op “Aflosmijlpaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.