Afstreeplijstjes

Nu de vakantie nadert is het voor ons weer de tijd van de afstreeplijstjes. Die gebruiken we thuis om te controleren of we alles hebben ingepakt voor de vakantie, maar M gebruikt het ook zakelijk om te zorgen dat hij alles gedaan heeft wat hij voor de vakantie af wil hebben.

Als het goed is, is dat lijstje niet heel lang. Het zakelijke lijstje voor M bestond dit jaar uit 7 puntjes. Daaronder vallen dan ook zaken als “werk overdragen” en “afwezigheidsbericht aanzetten”.

De inpaklijst voor de vakantie is een stuk langer. We wel een voordeel is ten opzichte van vorige vakanties is dat we nu al heel veel spullen ingepakt in de vouwwagen hebben zitten. Die hebben we na de vorige vakantie erin laten zitten.
Dat scheelt nu ook  een hoop tijd met het inpakken van de vakantiespullen. Er hoeft alleen nog maar kleding ingepakt te worden en wat speelgoed voor dochterlief.

Dat laatste is voor ons nog wel lastig. Want wat neem je allemaal mee voor een kleine meid (2). Ik vermoed dat ze zich met mooi weer sowieso wel zal vermaken op de camping, maar wat neem je mee voor de slechtweer dagen?
Wij denken aan tekenspulletjes, een klein beetje speelgoed en een paar puzzeltjes…

Wat nemen/namen jullie mee op vakantie voor de kinderen (2 jaar)?

5 antwoorden op “Afstreeplijstjes”

  1. Wij namen meestal niet veel mee, onder het mom van 'er is genoeg te doen. Maar dat viel meestal tegen. Ik maak bijna elk jaar die inschattingsfout. Er is wel genoeg te doem, maar ze hebben ook erg behoefte aan met vertrouwd speelgoed spelen. Even bij de tent chillen zeg maar. En ze spelen graag met speelgoed van buurkinderen 😉
    Paar boekjes, beetje duplo, veel zandbakspul, knutselspullen, bal!

  2. Toen mijn oudste twee was gingen we niet op vakantie want jongste zoon werd in die vakantie geboren. Toen jongste twee was, gingen we wel oo vakantie. Het scheelde dat we toen twee kinderen hadden, die het ook nog eens goed met elkaar konden vinden. Mijn zoons speelden vooral met plastic spoorrails die ze door het hele vakantiehuisje legden, over de banken en stoelen heen en dan met autootjes erover.
    We fietsten veel, vonden ze allebei leuk. En een bak water met waterspeelgoed of voor bij het zwembad/de zee was altijd een succes.

  3. Ik neem meestal een bigshopper mee met speelgoed en dan wordt en nauwelijks iets mee gedaan. Ik neem mee: bal,zandbakspul,voorleesboekjes, potloden/kleurboek, wat autootjes en autospeelkleed (plastic). Nu hij wat ouder is gaat ook de loopfiets mee en wat gezelschapsspelletjes. Fijne vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.