Bekentenis: 9 jaar lang geld weggegooid

Ik blog intussen al zo’n drie jaar over persoonlijke financiën en lees zelfs al wat langer diverse blogs erover. Ik dacht dan ook oprecht dat wij al onze financiële zaken goed op orde hadden. Toch bleek afgelopen week dat wij de laatste 9 jaar onnodig geld weggegooid hebben.

We dachten dat we al onze financiële keuzes bewust gemaakt hadden. Mathematisch misschien niet altijd de meest optimale optie, bijvoorbeeld wanneer we kozen om ons overgebleven geld niet alleen te beleggen maar ook te gebruiken voor het aflossen van onze hypotheek, maar in ieder geval bewuste keuzes. Niets bleek minder waar.

Afgelopen week liepen we onze gezinsverzekeringen weer eens langs. En wat bleek, we waren toch nog dubbel verzekerd. Voor aansprakelijkheid wel te verstaan. Toen ik, toen nog, mijn eerste appartement kocht sloot ik bij onze huisbank een aansprakelijkheidsverzekering af. Dat was in 2005. Ik heb er daarna eigenlijk nooit meer naar omgekeken.

Ook niet toen ik V leerde kennen in 2009 en we in 2010 gingen samenwonen in mijn appartement. V beheerde daarna onze gezamenlijke verzekeringen en sloot dus ook een gezamenlijke aansprakelijkheidsverzekering af. Volgens mij heeft ze toen wel eens gezegd dat ik de mijne kon opzeggen, maar deze week kwam ik er dus achter dat ik dat niet gedaan heb.

Ook later hebben we het nog wel eens over verzekeringen gehad, maar nooit is er bij mij een belletje gaan rinkelen dat ik deze verzekering kon opzeggen. Tot dit weekend.

Gisteren heb ik daarom alsnog, 9 jaar na dato, mijn persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering opgezegd. Vanaf nu besparen we maar liefst €2,90 per maand.

Als ik echter terug reken hoeveel geld we in die 9 jaar hebben weggegooid richting onze huisbank blijkt dat ruim €313 te zijn. Dat is geen potje waarmee je eerder met pensioen kunt gaan, maar zonde blijft het wel. En gewoon stom natuurlijk.

Zo blijkt maar weer dat zelfs wanneer je al een aantal jaar actief met je persoonlijke financiën bezig bent je nog steeds blinde vlekken kunt hebben en zaken over het hoofd kunt zien. Op de automatische piloot draaien lukt ons in ieder geval niet.

3 antwoorden op “Bekentenis: 9 jaar lang geld weggegooid”

  1. zo herkenbaar! hier dezelfde “fout” / onoplettendheid.. 3 jr geleden ons huidige huis gekocht.. voor t nieuwe huis netjes op tijd verzekeringen afgesloten, dus diverse vergeleken en voor andere verzekeraar gekozen dan waar toen ons huurhuis was verzekerd… en dus heel stom de oude nooit opgezegd of uberhaupt t adres aangepast.. (dus kreeg er ook geen post van op een enkele mail na met de boodschap uw nieuwe polis staat klaar.. dat liet ook geen belletje rinkelen idd.. :p ) tot 3 weken geleden ik opeens me afvroeg welke verzekeringen we daar hebben lopen.. betalen er 11.78 voor.. al 3 jaar overbodig.. zonde geld idd.. maar goed, de maandlasten dalen wel weer 11,78 per maand met slechts een kleine investering van even een telefoontje…. baalde wel flink, zit enorm op de financieen.. hou alles nauwkeurig bij en dan toch zo’n detail missen… :p

  2. Ja zelfs al consuminderaar blogger en bewuste consument blijf je je zelf verbazen waar je het zelf nog kan laten liggen. Het is bij ons zelfs zo dat ik mensen ken die budgetgebonden zijn en nog steeds zo veel ruimer leven door alleen al de verwarming erg hoog te stoken of altijd hun computers aan te laten. Dat wij versteld staan … en dan kunnen wij ook nog winst behalen om toch door die boekhouding te blijven struinen. Afgelopen maanden hebben we weer 3 overstappen gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.