Beleggen

Wij beleggen voornamelijk in aandelen voor het dividend. Het doel is om uiteindelijk genoeg dividendinkomsten te genereren zodat wij minder of  helemaal niet meer hoeven te werken en volledig financieel onafhankelijk zijn. Daarnaast hebben we ook nog een klein bedragje belegd in drie beleggingsfondsen.

Wij beleggen zo veel mogelijk in bedrijven die minimaal elk kwartaal dividend uitkeren. Dat geeft een wat stabieler inkomstenbeeld dan wanneer bedrijven maar één of twee keer per jaar dividend uitkeren. We hebben zelfs geïnvesteerd in een bedrijf dat maandelijks dividend uitkeert.
Op deze pagina zullen we vooral onze dividendinkomsten bijhouden en een overzicht geven van de bedrijven waarin we belegd hebben. Niet de exacte aantallen aandelen en het totaal belegd vermogen.

We hebben tot nu toe belegd in de volgende aandelen:

 • Shell
 • Unilever
 • Ahold
 • Coca-Cola
 • Omega Healthcare Inverstors
 • Whitestone Reit
 • Texas Instruments
 • Target Corporation
 • Walmart Stores
 • Bank of Nova Scotia
In totaal hebben we nu zo’n €9.000 geïnvesteerd.
De eerste drie zijn bekende bedrijven, de volgende twee zijn Amerikaanse vastgoedbedrijven en AbbVie is een pharmaceutisch bedrijf. De laatste is een Canadese bank. De dividendinkomsten die we tot nu toe ontvangen hebben zijn als volgt:
2016
2017
jan
1
 €          –
 €
3,79
feb
2
 €
 €
20,22
mrt
3
 €
8,94
 €
51,60
apr
4
 €          –
 €
14,71
mei
5
 €

32,56
jun
6
 €
10,64
 €    57,97
jul
7
 €
2,64
 €    14.44
aug
8
 €
8,08
 €
31.19
sep
9
 €
15,62
 €     58.36
okt
10
 €
8,66
 €
nov
11
 €
15,72
 €
dec
12
 €
44,26
 €
totaal
 €
400,19
 €
114,56
 €  284,84

Wij beleggen via de online broker DeGiro. Je krijgt dan €20 transactietegoed. Ik krijg die dan ook… Transactietiekosten zijn de kosten die je moet betalen bij elke transactie die je doet.

19 antwoorden op “Beleggen”

 1. Ik weet niet of je dit openbaar wil maken, maar met welke bedragen beleg je om deze dividenden te genereren? Wat heeft je beleggingsportefeuille los van de dividenden opgeleverd in die periode; winst of verlies en hoeveel?

  1. klein beetje kan ik wel toelichten. Portfolio is nu ongeveer 2500 euro waard. En ik heb ca. 100 euro qqn koerswinsten gerealiseerd (dus weer verkocht).

 2. Even een vraag uit interesse wij gaan volgend jaar beginnen met beleggen. Waarom heb je gekozen voor enkele aandelen bij een paar bedrijven en niet voor een fonds waar 100+ bedrijven inzitten zodat je het risico sprijd?

  1. Vooral vanwege de beheerskosten die op aandelenfondsen zitten. Die lopen al snel op naar 1%, en dat moet je dus extra zien te verdienen.
   Daarnaast willen we het aantal bedrijven wel uitbreiden naarmate we langer beleggen.

 3. Als je bijvoorbeeld wereldwijd gespreid wilt beleggen met nauwelijks beheerkosten kun je VXUS/VTI in een verhouding 50/50 overwegen. Super degelijke indexfondsen waar ik al mijn aandelenvermogen in heb zitten. Zitten in kernselectie DeGiro => kun je daar zonder transactiekosten aanschaffen/verkopen

  1. Dankje voor de tip. Ik dacht dat één van die trackers geen nieuwe investeerders meer aannam.
   Verder heb ik wereldwijde spreiding via de twee fondsen waar ik in beleg. Op termijn mogen die eruit als ik een voldoende verdeelde aandelen portefeuille heb.

  2. Ik overweeg om te starten zoals jullie en dan zoals mr FOB via Degiro en zijn strategie aan te houden van VXUS/VTI in 50/50. Het idee is nu om dan elke maand 500 euro te investeren/beleggen. Is dat rendabel, zijn daar geen extra onnodige kosten aan verbonden en wat is voor een beginner als ik de makkelijkste stappenplan? mag me ook per mail uitleggen: rixdol[at]hotmail[dot]com

   Alvast bedankt!

  3. goede vraag, dat kun je denk ik beter aan Mr. FOB vragen. Ik weet dat bij DeGiro een aantal indexfondsen zijn die je zonder aankoopkosten kunt kopen maandelijks, maar ik heb me daar nog nooit in verdiept…

  4. Beetje laat misschien, maar inderdaad de Giro werkt met een kernselectie van een aantal indexfondsen. Hiervan is per maand eenmaal de aanschaf (en eventueel verkoop) gratis. Dus dat betreft geen reden om er vanaf te zien.

   Er zitten natuurlijk wel beheerskosten gekoppeld aan een indexfonds (verrekend in de koers), maar deze liggen bij VXUS/VTI rond de 0,09%. Dus een spreiding voor zeer lage beheerskosten.

 4. Mooi setje aandelen hoor, en nu lekker doorgaan met het kopen van meer aandelen/bedrijven. Gaat helemaal goed komen!

 5. Hoi,

  Mooi mandje met aandelen. Ik zie veel bekende aandelen 😉
  Door bij te kopen en structureel je dividend te herbeleggen (kan dmv drip (Shell en Unilever) maar ook selectief) bouw je een mooi rendement op.

  Blijf dit volhouden. Complimenten

  cheers,

  Pollie
  http://www.polliesdividend.com

  1. Dankjewel, ik zie dat ik mijn lijstje nog een beetje moet bijwerken. Dat ga ik gelijk maar even doen…
   Bedankt voor je bezoek en reactie.

 6. Leuk pakket!

  Kleine opmerking mijnerzijds: De referral URL van degiro bevat je volledige officiële naam van de rekeninghouder (voor mij een raadsel waarom hier geen nummeriek ID is gekozen maar dat terzijde). Dus dat heft mogelijk de anonimiteit van je blog wat op.

Reacties zijn gesloten.