Beleggingsoverzicht februari

De maand februari is weer voorbij. En er is bij ons op beleggingsgebied de best wat gebeurd. Tijd om alles op beleggingsgebied even op een rijtje te zetten.

ontvangen Dividend

Februari was een stuk betere maand dan januari. We ontvingen €28,06 aan dividend. De trend is ook weer positief. In mijn excelsheet houd ik een driemaands- en twaalfmaandsgemiddelde bij van het ontvangen dividend en deze maand laat voor het eerst weer zien dat het 3-maandsgemiddelde boven het 12-maandsgemiddelde uitkomt. Dat betekent dat we, nadat we veel van onze portefeuille verkochten voor de aankoop van een nieuwe auto, onze beleggingsportefeuille weer aan het groeien is.

In de grafiek hieronder is te zien hoe het ontvangen dividend zich verhoudt met voorgaande jaren.

Dividendverhogingen

Er werden deze maand drie dividendverhogingen aangekondigd bij beleggingen uit onze portefeuille. Dit was het geval bij ons beleggingsfonds van Kempen, bij Pepsico, en als laatste bij Bank of Nova Scotia.

Aankopen

We deden drie aankopen deze maand. We kochten voor 50 euro bij in het Kempen Global High Dividend fonds. Dit is een maandelijkse order die geheel geautomatiseerd wordt uitgevoerd. Hieraan zijn geen transactiekosten verbonden.

Verder kochten we 2 delen van EXSH (Euro Stoxx 30 High Dividend ETF). Deze ETF valt onder de kernselectie van DeGiro en daarom hoeven we daar ook geen transactiekosten voor te betalen. Dit kostte net geen €33.

Als laatste kochten we 2 aandelen Pepsico bij. Dat was nog net de dag voordat het aandeel ex-dividend ging, dus volgende maand krijgen we al dividend over deze aandelen. Hiermee ging €202 mee gemoeid en moest er €0,51 aan transactiekosten betaald worden.

Verloop portefeuille

Onze portefeuille groeide. Natuurlijk door de bovengenoemde aankopen, maar ook de meeste koersen stegen de afgelopen maand lekker door. Alleen de laatste week van februari was het ietsjes minder feeststemming op de beurzen. Onze portefeuille is nu ca. €10.750 waard. Hiervoor hebben we €10.490 geïnvesteerd, inclusief herbelegd dividend. De huidige waarde van onze beleggingsportefeuille is te zien op onze portefeuillepagina. Ook hieronder kun je de portefeuille bekijken.

TickerNaamSectorAantalGeïnvesteerdMarktwaarde
KGHDKempen Global High Dividend FundFonds56,0924€1.650,37€1.902,09
VWRLVanguard FTSE All WorldETF1€100,92€103,02
AHDAhold DelhaizeConsumentengoederen5€121,04€143,60
KMBKimberly-ClarkConsumentengoederen2€224,41231,28
Totaal€2.119,742379,99
Vooruitblik maart

In maart zullen we rustig aandoen wat betreft aankopen met eigen geld. Het plan is om deze maand helemaal geen aankopen te doen buiten het herinvesteren van ontvangen dividend. Dus ook de automatische aankoop van het beleggingsfonds wordt stopgezet.

We verwachten een kleine €50 aan dividend te ontvangen in maart.

 

3 antwoorden op “Beleggingsoverzicht februari”

  1. Weer solide vooruitgang zo te zien, mooi!

    Ik moet mijn buy post nog zetten voor februari. Voor maart ben ik ook al klaar, maar dat is meer omdat ik alvast een bij (QCOM) had klaargezet die al getriggerd is 🙂

    Blogposts volgen ergens komende week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.