Beleggingsupdate juni

De maand juni ligt alweer achter ons. Een maand waar we wat minder activiteiten op beleggingsgebied hadden dan hiervoor. Tijd voor de maandelijkse update dus.

ontvangen Dividend

Juni was zelfs nog beter op dividendgebied dan mei. Nog geen overall topmaand maar wel in de top drie. We ontvingen maar liefst 8 uitbetalingen:

 • iShares Eurostoxx Dividend UCITS ETF (IDVY) €3,29
 • Unilever NV (UNA) €7,46
 • Shell (RDSA) €21,23
 • Kempen Global High Dividend Fund €18,64
 • Target (TGT) €3,83
 • Whitestone REIT (WSR) €6,08
 • 3M Company (MMM) €8,66
 • Chatham Lodging Trust (CLDT) €2,05

In totaal was dit €71,24. Dit zijn allemaal netto betalingen, de dividendbelasting is er dus vanaf gehaald. Wat we uiteindelijk via de belastingaangifte terug krijgen is dan mooi meegenomen.

Op onze dividendpagina kun je nog meer cijfers vinden over onze dividendontvangsten.

Dividendverhogingen

Deze maand verhoogde Target zijn dividend met 3,1% van 64 dollarcent naar 66 cent per kwartaal.

Aankopen

We deden in juni één aankoop met het schaamrood op de kaken. We kochten aandelen AbbVie (ABBV).

Verder werd het dividend van Kempen Global High Dividend fonds direct herbelegd.

Verkopen

We verkochten geen beleggingen deze maand.

 

5 antwoorden op “Beleggingsupdate juni”

 1. Beste Financieelvrijer,

  Ben afgelopen week op je blog gestuit. Interessant!
  Nu ben ik zelf op zoek naar inkomen gedurende het hele jaar. En heb besloten me meer te richten op dividendaandelen. In enkele van je blogs lees ik dat je van je dividendaandelen praktisch elke maand uitkeringen hebt. Ik heb zelf een aantal dividendaandelen (Coca Cola, NN), maar deze keren òf 1 x per jaar uit òf 3 x. Nu ben ik heel benieuwd, kijkend naar je aandelenportefeuille, welke aandelen wanneer uitkeren.
  AT&T
  AbVie
  Chatham Lodgind Trust
  Unilever
  Shell
  ING Bank
  Texas Instruments
  Target
  Whitestone REIT
  3M Company
  Kempen Global High Dividend Fund
  IShares MSCI Europe UCITS ETF
  Vanguard S&P 500 UCITS ETF
  IShares ESTOXX Dividend ETF

  Ik zou zelf bijv. heel graag ook dividend in april of augustus willen ontvangen, beter gezegd elke maand:).

  En heb je ook een maximum aantal aandelen wat je per aandeel wilt? En heb je überhaupt een maximum aantal aandelen op het oog. Je hebt er nu 14.

  Verder vraag ik me af via welke bank/broker jullie zaken doen. Want 8 aandelen van Target en 8 van 3M, dan moeten de transactiekosten wel ontzettend laag zijn. Doen jullie zaken met Lynx, Binck, DEGiro? Of een andere? Kopen jullie dus ook wel eens 1 aandeel van iets?
  Heel veel vragen, ben benieuwd of je ze allemaal wilt en kunt beantwoorden.

  Fijne zondag en groet,
  Grace

  1. We beleggen grotendeels via DeGiro en deels ABNAMRO. Voor dividenduitkeringsdata en de regelmaat daarvan kun je bijvoorbeeld kijken op de site van NasDaQ.

 2. Dag allemaal,

  wat maakt het uit wanneer dividend wordt uitgekeerd? Zoals ik het zie: stel je hebt je geld in divdendaandelen zitten die het dividend eens per jaar in januari uitkeren. Je hebt zoveel hebt belegd dat je in januari dan €80.000 aan dividend krijgt, dit kun je dan gewoon apart zetten en maandelijks 1/12 deel van opnemen om van te leven?

  1. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik denk dat dat soort denken zit in het feit dat je ook maandelijks salaris krijgt. Bij een eenmalige uitkering per jaar heb je ook een portie zelfbeheersing nodig om niet in het begin te veel te willen uitgeven…

   1. Mijn denken zit vooral in het maandelijks willen ontvangen en niet moeten wachten. Het gaat niet zozeer om zelfbeheersing en dus niet te snel en te veel uit te geven, dat kan ik wel, ik zit juist te veel op m’n geld, maar meer om het fijne gevoel te hebben dat je elke maand een inkomen hebt. Dat vertrouwen, die lol, die wil ik graag hebben. Elke maand weer. En dan de maand erop weer. Maar heb door ook op andere blogs gestuit te hebben, heb ik inmiddels wat maandelijkse dividendaandelen op het oog.
    En het geeft mij ook meer een zekerheidsgevoel wanneer ik elke maand dividend ontvang. Dit is een betrekkelijk iets, maar ja………je moet ergens op bouwen.
    Maar, geldboom, heb jij toevallig een blog?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.