Beleggingsupdate

Het is echt al heel lang dat ik uitgebreid geschreven heb over onze beleggingen. Alleen in ons bericht over het herbalanceren schreef ik dat we voor op schema liggen voor ons doel voor dit jaar. Ook schreef ik dat ondanks de inleg van enkele honderden Euro’s in het eerste kwartaal onze portefeuille in die periode zelfs minder waard was geworden.

Portefeuille
De afgelopen anderhalve maand is de beurs onze portefeuille al wer wat gunstiger gezind: Met een eigen inleg van €275 sinds eind maart, is de waarde van onze portefeuille met ruim €1.200 gestegen. Dat is bijna €1.000 aan koerswinst.

Hoe is die koerswinst tot stand gekomen? Best wel een gedeelte hebben we te danken aan de sterker wordende dollar. Werd de dollar in het eerste kwartaal minder waard ($1,25/euro), nu is die zo’n 5% meer waard ($1,19/euro). Dat helpt al aardig mee.
Ook de stijgende olieprijs heeft goed meegeholpen. Ook stegen onze Europese aandelen aardig. Uiteindelijk stegen die ook met ruim 7,5%. Gemiddeld kwamen we zo op ruim 7% rendement in anderhalve maand uit.

Dividendinkomsten/passief inkomen
Ook met de dividendinkomsten gaat het prima. We ontvingen dit jaar al €240. Dit is op dit moment veruit de grootste passief inkomsten stroom die we hebben. Ten opzichte van vorig jaar is dat bijna het dubbele. Dat is ongeveer 50 euro per maand. Dat zet nog geen zoden aan de dijk voor financiële onafhankelijkheid.. 🙂

Zoals we al eerder schreven gaan we vanaf nu de inleg voor de beleggingen flink terugschroeven, zodat we ons meer kunnen richten op het op sterkte brengen van onze buffer.

Beleggen jullie? En zo ja, hoe gaat het daarmee?

8 antwoorden op “Beleggingsupdate”

  1. Dat ziet er goed uit van jullie.
    Bij ons zien we eigenlijk hetzelfde beeld, echter hebben wij nog maar zo'n €1100 belegd vermogen. Dus de resultaten zijn vele malen kleiner.

  2. Dat is een mooi rendement! Wij zijn nog niet gaan beleggen, we zijn nog met teveel andere zaken bezig. Ik hoop volgend jaar onze eerste stappen in het beleggen te kunnen zetten…

  3. Van een kleine 400 EUR in de min sta ik nu weer ruim 600 EUR in de plus. Ik leg maandelijks in, heb ook in de piek van december / januari gekocht en op dat niveau zit het nog niet Maar dat is het voordeel van "Dollar Cost Averaging", op hoge koers koop je minder aandelen en op een lage koers automatisch meer, dat middelt zichzelf mooi uit…we zijn nu +/- 8 maanden serieus bezig en ik vind het leuk om te zien hoe de portefeuille groeit, qua dividend zit ik nog niet op jullie bedragen, in juni / juli komt er weer wat binnen geloof ik.

  4. wij leggen maandelijks 100 euro in bij binck.. maar het stijgt nauwelijks in waarde.. (qua winst dan.. naast de maandelijkse 100 euro stijging) denk dat we nu 3 euro winst hebben ofzo :p bizar weinig maar ja

  5. Wij krijgen elk kwartaal een dividenduitkering van ongeveer 287 euro. Wij schommelen rond de 25.000 euro ingelegd kapitaal. Komende maand stort ik 500 bij om hopelijk boven de 25.000 te blijven. Een leuk bedrag.

  6. Ik zit op bijna € 1.400 koerswinst in een periode van 10 maanden. Op een investering van gemiddeld € 22.000 is dat wel netjes, mede dankzij Shell. Gelukkig bouwt het jaarlijks te ontvangen dividend ook verder op, ben nu op een niveau van € 1.400 per jaar. Het eerste begin is er nu. Probeer elke maand toch een bedrag van rond de € 1.500 te investeren. Geldbuffer aanhouden doe ik wel maar geen grote bedragen, rendeert slecht op een spaarrekening, kan eventueel beter een deel van aandelen weer te verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.