Dat bloggen moet natuurlijk niet als werken gaan voelen

Over minder dan een week gaan we met ons gezin lekker op kampeervakantie. Begin deze week haalden we onze vouwwagen uit de stalling en zijn we langzaamaan begonnen met het de voorbereidingen. Maar voor ons vertrek vieren we ook nog even de verjaardag van onze oudste dochter.

Naast deze voorbereidingen ben ik ook druk bezig met het “vakantieproof” maken van dit blog. Dat betekent eigenlijk dat ik op dit moment meer schrijf dan jullie nu lezen, zodat ik tijdens onze afwezigheid ook nog wat te publiceren heb en jullie wat te lezen.

Het betekent ook dat ik bijna elke avond, als de kinderen naar bed zijn de laptop openklap om “er nog even een blogje uit te knallen”.  Dat staat me (nog) niet tegen, maar ik merk wel dat deze intensiteit van stukjes schrijven niet te lang zo moet gaan duren.  Want dan kan het wel eens op werk gaan lijken en dat moeten we niet hebben natuurlijk…

Hebben jullie dat ook wel eens dat een hobby steeds meer als verplichting (naar jezelf) gaat voelen?

4 antwoorden op “Dat bloggen moet natuurlijk niet als werken gaan voelen”

  1. Jazeker, soms voelt het bloggen aan als werk, met name tijdens vakanties. Ik “moet” van mijzelf iedere dag een bericht plaatsen en tijdens drukte of uithuizigheid voelt dat toch aan als werk.
    Ik vang de door mij gevoelde verplichting op door altijd minstens 5 à 10 concepten te hebben klaarstaan, die ik kan publiceren. Ik ben er wel eens 14 dagen tussenuit geweest zonder internet of wifi. Daarbij trakteerde ik mijn lezers iedere dag op een vooraf reeds geschreven blogje.

    Een fijne vakantie gewenst!

  2. Alvast gefeliciteerd met de dochter! Zelf heb ik nog nooit gehad dat een hobby als werk ging voelen. Ik kan mij echter wel goed voorstellen dat wanneer je erg gedreven bent in je hobby, “zulke gevoelens” kunnen gaan ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.