De auto: wéér onderhoud

Twee weken geleden, op de vrijdagmiddag op weg naar huis begon de motor van onze auto opeens te schokken en gingen allerlei lampjes branden op het dashboard. Niet goed natuurlijk.

De volgende dag was dat allemaal weer verholpen en reed de auto weer zoals het hoort naar de supermarkt en terug, maar toen we in de middag een langere rit naar familie maakten begon het hele verhaal weer van voor af aan en ging het ook niet meer weg.

Die maandag gelijk gebeld voor een afspraak met de garage, en we konden donderdags terecht. Het werd er natuurlijk niet beter op, maar de auto bleef het doen.

Uiteindelijk moest er een bobine??? vervangen worden en ook de bougies. Maar nu rijdt de auto wel weer als een zonnetje. Kosten: €495.

Wel heb ik gelijk geïnformeerd naar de garantie op dit onderdeel. Deze problemen hebben we namelijk ook al eens gehad toen we de auto nog maar net hadden. Dit werd toen onder garantie opgelost door een andere garage dan waar we nu gaan. Maar 2,5 jaar later is er dus weer een defect en dat vond ik wel erg snel.
Op dit nieuwe onderdeel hebben we in ieder geval 2 jaar garantie, maar ik hoop eigenlijk dat dit niet meer gaat optreden.

Al met al heeft onze jonge occasion zo al best wel wat gebreken gehad en begint zo een aardige kostenpost te worden.

Hebben jullie ook zaken die onverwacht/onbedoeld tot hoge kosten leiden?

14 antwoorden op “De auto: wéér onderhoud”

 1. Hier ook en binnen nu een twee jaar zullen we een nieuwe auto moeten kopen en deze zal ook weer snel afgeschreven kunnen worden ivm de grote afstand tussen woonplek en werkplek. Vind het ook een zeer grote kosten post en wij zijn al aan het kijken welke auto,s het meest gunstig zijn qua onderhoud en verbruik.

 2. Ja hoor…eind december een groot onderhoud gehad van maar lieft 1100€!!! (We rijden met een gewone auto, geen superdeluxe grote bak), en egens in januari was er dan plots 500€ ofzo kosten omdat ie olie lekte 🙁

 3. Wij hebben tot nu toe steeds mazzel met onze oude auto. Gemiddeld over de afgelopen 5 jaar nog geen 500€ per jaar aan onderhoudskosten, incl APK en grote beurten enz. Dus eigenlijk erg tevreden. We rijden ongeveer 20.000 per jaar.

 4. Dat is precies waarom wij nieuw willen rijden.
  Kijk eens op de anwb site voor goede tweedehands tot 13.000.
  Neem eens zo een auto, misschien scheelt het.

  1. Ach nieuw schrijf je duizenden euro,s af per jaar. Je kan ook kiezen iets ouder te nemen en met wat meer onderhoud voor rekening te nemen wat overall nog goedkoper is dan nieuw rijden.

 5. Vorig jaar nieuwe auto banden en nieuwe autovoorruit. Kost best veel. Zelf reis ik alles met OV, vriend heeft auto voor het werk en als het slecht weer is gebruiken wij de auto voor boodschappen doen. En als OV duurder is dan de auto dan pakken wij ook de auto. Zelf heb ik geen rijbewijs.

 6. Vorig jaar hetzelfde euvel maar helaas niet zo voordelig op te lossen. Toen uiteindelijk de auto als schroot verkocht en een nieuwere gekocht. Ook geswitcht van merk en hopelijk kunnen we nu weer een voordeliger tijd tegemoet. Hij moet over twee maanden voor het eerst gekeurd sinds wij hem hebben en ben heel benieuwd.

 7. bij onze vorige auto op gas wel veel kosten aan onderhoud..bij de huidige skoda fabia nauwelijks. heerlijk 🙂
  helaas wel erg dure tandartsrekeningen op dit moment (waaornder een wortelkanaalbehandeling.. op een tand, waar 12 jr geleden door een (achteraf) slechte tandarts een wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd.. slecht.. er zat nog een deel zenuw in wat steeds licht ging ontsteken.. nu dus opnieuw een dure wortelkanaalbehandeling.. 450 euro…. ach ja weet je weer waarom je geld spaart ipv over de balk smijt.. zodat je hiervoor geen schulden hoeft te maken, maar het gewoon kan betalen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.