De eerste meevaller van Prinsjesdag is binnen

Vandaag is het de derde dag van september. Wij Nederlanders ontkomen dan niet aan Prinsjesdag. De dag waarop de rijksbegroting voor het volgende jaar wordt gepresenteerd en eindeloos gedebatteerd zal gaan worden over koopkrachtplaatjes, mee- en tegenvallers.

Dividendbelasting

De eerste meevaller hebben wij al binnen. Toen ik gisteren bij onze broker keek zag ik dat er onverwacht een bedrag was bijgeschreven. En dat terwijl ik geen dividend verwachtte. Wat bleek? Wij kregen gisteren blijkbaar in 2018  te veel betaalde Amerikaanse dividendbelasting terug. In totaal bedroeg dit $5,20, bij de huidige koers zo’n €4,70. Dat is mooi meegenomen want dit is geld waar we niet op gerekend hadden.

Het grootste dilemma is nu hoe we dit gaan administreren. Normaal gesproken administreren we alleen netto bedragen. Ga ik die nu met terugwerkende kracht aanpassen of neem ik nu een nieuwe post op voor belastingteruggaaf.

Dilemma’s, dilemma’s…..

4 antwoorden op “De eerste meevaller van Prinsjesdag is binnen”

  1. Dit soort bedragen is toch gewoon gerommel in de marge. Merk vaker op blogs dat dergelijke bedragen een ‘mooie meevaller’ wordt genoemd. Natuurlijk, wie het kleine niet eert… maar dit zijn niet de bedragen (ook niet ‘veel’ van dit soort bedragen) die je naar FIRE gaan brengen..

  2. Zoals je zegt, reken je met netto bedragen, dus de belastingteruggave reken je ook niet mee. Ik zou het dus simpel houden en rekenen als mooie meevaller.

    En om bovenstaande opmerking in perspectief te plaatsen: voor die $5,20 had je weer $150 moeten inleggen tegen 3,5% dividend.

  3. Hier ook een update, maar er ging $0.31 eraf, 28 eurocent. Hier hetzelfde dilemma qua boekhouding. Hoe krijg ik mijn saldo sluitend. Denk dat ik het maar als algemene kosten boek 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.