De laatste aanwinst in onze beleggingsportefeuille

De afgelopen twee dagen schreef ik al veel over het licht aanpassen van onze portefeuille. We verzilverden de koerswinst op Pepsico en kochten van een groot deel van het vrijgekomen geld aandelen 3M. Voor de verwachte dividendinkomsten maakte dat netto allemaal niet zo heel veel uit.

3M was echter niet de enige bedrijf waar we aandelen van kochten met het geld van Pepsico, we kochten namelijk ook aandelen van Whitestone REIT (WSR) een vastgoedbedrijf dat zich voornamelijk richt op retail zoals dat dan zo mooi heet.

Het bedrijf

WSR is voor ons geen onbekende. Alhoewel we het bedrijf tot nu toe niet in de portefeuille hadden zitten, hadden we dat ruim een jaar geleden nog wel. Website suredividend.com heeft nog niet zo heel lang geleden een uitgebreide analyse van dit bedrijf geschreven. Conclusie, dit is een belegging met een wat hoger risico, maar ook met een hoge dividendopbrengst. Dat dividend wordt maandelijks uitbetaald.

De aankoop

Al voor we de aandelen Pepsico verkocht hadden, kochten we 35 aandelen WSR tegen een prijs van $12,76 per stuk. Dit kostte in totaal €398.

Met het geld van de verkoop van Pepsico kochten we later in de week nog eens 50 aandelen voor $12,93, in totaal €580.

Dividend

WSR betaalt dus maandelijks dividend. Dat is $0,095 bruto per aandeel per maand ofwel $1,14 per jaar. Op de gemiddelde aankoopprijs van $12,87 levert dat een rendement op van maar liefst 8,8%. Op jaarbasis is dit voor alle aandelen netto €73,50 en per maand €6,13.

We hebben nu twee posities in onze beleggingsportefeuille zitten die maandelijks dividend uitkeren. Samen betalen die zo’n €8,20 per maand uit. Dat vind ik een mooi basisbedrag om iedere maand aan dividend binnen te krijgen. Wat verder in de toekomst zouden we de dividendinkomsten van deze twee bedrijven samen wel op 10 euro per maand willen krijgen. Waarschijnlijk zullen we dat dan bewerkstelligen door meer aandelen van CLDT bij te kopen.

Ons verwachte jaarlijkse dividend inkomen is wel flink gestegen door de transacties van de afgelopen week en dan vooral door het kopen van de aandelen WSR. In totaal is ons netto verwachte jaarlijkse dividendinkomen nu €535 per jaar ofwel ruim €44,50 per maand, op naar de 50 euro zou ik zeggen.

Gaan we nog meer aandelen WSR aankopen?

Nee. Zeg nooit nooit, maar in onze doelportefeuille stond WSR voor maximaal €1.000 geïnvesteerd vermogen erbij geschreven. Met de huidige investering zitten we daar al bijna.

2 antwoorden op “De laatste aanwinst in onze beleggingsportefeuille”

  1. Een mooie aankoop! Helemaal niets mis met maandelijkse hoogdividend aandelen, al hebben ze wat meer risico en weinig/geen groei.

    Ik heb nu voldoende maandelijkse uitbetalers, maar zet WSR zeker bij mijn lijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.