De Volksbank: Minder depositogarantie

Gisteren kreeg onze dochter post van de ASN Bank. Wat ook al in het nieuws was, werd bevestigd. Vanaf 1 januari gaat de bank verder onder de paraplu van De Volksbank. Samen met Zwitserleven, SNS Bank en BLG Wonen zal ASN samen onder één bankvergunning verder gaan.

En dat laatste betekent nogal wat, vooral als je over veel spaargeld beschikt en bij meerdere van deze banken geld had gestald. Met deze wijziging val je namelijk bij al deze banken nog maar 1x onder het depositogarantiestelsel. (Heel slim van de aandeelhouder Het Rijk)
Nu vielen SNS, BLG en Zwitserleven al onder één vergunning, maar komt de ASN Bank daar nu nog bij.
Voor onze dochter maakt dit geen verschil, want die zit nog lang niet aan de €100.000 en ook maar bij één bank, maar ik kan me voorstellen dat mensen hierdoor hun spaargeld anders willen gaan spreiden.

De ASN Bank ziet dit probleem ook, en biedt hun klanten daarom de mogelijkheid om langlopende deposito’s kosteloos open te breken en het spaargeld daarna bij een andere bank onder te brengen. Maar zeker als je een echt lange deposito hebt, die al even loopt, zal je nooit meer de rente kunnen vinden die je nu krijgt. Dat is een afweging die klanten zelf moeten maken.

Zijn jullie klant bij de nieuwe Volksbank?

2 antwoorden op “De Volksbank: Minder depositogarantie”

  1. Ja, wij sparen ook bij ASN, maar daar hebben we nog lang geen € 100.000 staan.

    Het is misschien niet eens echt service van de ASN, dat ze aanbieden die deposito's open te breken. Daar betalen ze nu natuurlijk heel veel rente op, terwijl ze dat zelf niet krijgen… Als ik destijds zo'n deposito had afgesloten, zou ik die zeker niet openbreken nee.

    1. Ik meende ergens te lezen dat de ASN hiervoor ook een rentevergoeding zou betalen, maar die rentevergoeding zal vast niet het bedrag zijn wat je gedurende de hele looptijd nog aan rente zou ontvangen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.