Een dividend mijlpaal

Wij beleggen om een passieve inkomstenbron op te bouwen die uiteindelijk kan voorzien in (een groot deel van) onze vaste lasten. Die inkomsten bestaan dan uit dividendinkomsten en mogelijk de verkoop van een heel klein portie van de beleggingsportefeuille. Nu we nog onze portefeuille nog aan het opbouwen zijn kan er natuurlijk geen sprake zijn van verkoop van een deel ervan om onze inkomsten aan te vullen. (ook al verkochten we vorig jaar wel een groot deel van onze portefeuille om een nieuwe auto te kopen)

Mijlpaal

Met het bijwerken van de dividendinkomsten van deze maand in onze beleggingsspreadsheet kwam ik tot de ontdekking dat we deze maand een mooi mijlpaal zijn gepasseerd. We gingen over de  €1.000 totale dividendinkomen heen. Dat is net de helft van wat we uiteindelijk als maandelijks inkomen nodig hebben, dus heel ver op weg zijn we nog niet. Maar ook kleine succesjes moet je vieren. We zijn in 2016 begonnen met beleggen dus we hebben er ruim 3 jaar over gedaan om deze mijlpaal te bereiken. Ik hoop dat we over anderhalf jaar kunnen schrijven dat we de €2.000 overschreden hebben.

Daar moeten we onze beleggingsportefeuille nog wel flink voor uitbreiden, want nu hebben we nog een verwacht jaarlijks dividendinkomen van een kleine €500.

 

 

2 antwoorden op “Een dividend mijlpaal”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.