Dividendverhoging Bank of Nova Scotia

Het mooie van dividendgroei beleggen is dat de bedrijven, ETF’s en beleggingsfondsen die je bezit je van tijd tot tijd belonen met een dividendverhoging.

Zo kondigde gisteren de Bank of Nova Scotia (BNS) aan dat ze hun kwartaaldividend met 2,4% verhogen naar 0,87 Canadese dollar. Bij de huidige koers levert dit een dividendrendement op van ruim 4,75%. Op basis van de aanschafwaarde van de aandelen is het rendement wat lager; 4,5%. BNS is één van de twee posities in onze aandelenportefeuille die nu minder waard is dan wat we ervoor betaald hebben.

Een dividendverhoging van 2,4% op jaarbasis lijkt niet veel. Dit ligt rond het inflatiecijfer van het afgelopen jaar en zou dus betekenen dat we er niet heel veel mee opschieten. Echter, BNS verhoogt haar dividend niet 1x, maar 2x per jaar.

Wanneer we naar de verhoging op jaarbasis kijken blijkt de dividendverhoging 5 Canadese dollarcent te zijn. Dat is een verhoging van bijna 6,1% te zijn. Dat helpt al een stuk beter “om de inflatie te verslaan”.

Voor ons verwachte jaarlijkse dividendinkomen betekent deze stijging, met een positie van slechts 8 aandelen BNS, een stijging van 43 eurocent bruto en 36 eurocent netto.

De eerste keer dat we dit nieuwe dividend uitgekeerd zullen krijgen is in april.

Dit is al de derde dividendverhoging binnen onze portefeuille dit jaar. Eerder verhoogde het Kempen Global High Dividend fonds haar dividend al en ook Pepsico deed dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.