Dividendverhoging Kempen

Het mooie van dividendgroei beleggen is dat de bedrijven, ETF’s en beleggingsfondsen die je bezit je van tijd tot tijd belonen met een dividendverhoging.

Zo ook het enige beleggingsfonds dat wij bezitten, het Kempen Global High Dividend Fund. Dat verhoogde vandaag haar bruto kwartaaldividend van €0,402 naar €0,406. Dat is een stijging van ruim 1% ten  opzichte van het vorige kwartaal na de verhoging van ruim 5% in februari.

Met een huidige koers van het fonds van het fonds ligt het dividendrendement van dit fonds op 5,11%. Omdat wij ruim 54 aandelen van dit fonds bezitten stijgt ons verwachte jaarlijkse bruto dividendinkomen met maar liefst 21 cent. Per jaar verwachten we een kleine 88 euro bruto aan dividend te ontvangen, netto €18,70 per kwartaal. Dat is natuurlijk geen wereldschokkende stijging, maar daar hebben we helemaal niets voor hoeven doen behalve dit fonds te bezitten.

Het dividend van dit fonds wordt automatisch herbelegd, waardoor we bij uitbetaling bij de huidige koers ongeveer 0,6 delen van het fonds ervoor terugkrijgen. Deze delen leveren in het volgende kwartaal dan ook weer 24 cent extra dividend op. De volgende uitbetaling van dividend is half juni.7

Als je onze beleggingsportefeuille wilt bekijken dan kan dat hier. Ons verwachte jaarlijkse dividendinkomen is te vinden op onze dividendpagina.

Onze daadwerkelijk ontvangen dividendinkomsten zijn hier te vinden.

3 antwoorden op “Dividendverhoging Kempen”

    1. Ja hoor dat mag zeker. Ten eerste omdat dit fonds, voor een actief beheerd fonds, lage kosten heeft. Het fonds heeft verschillende klassen afhankelijk van via welke bank of broker je het koopt, maar voor ons is dat kosten niveau 0,6% (klasse Y). En dat scheelt niet zo heel veel met de wat duurdere ETS’s. Daarnaast is het dividendrendement prima, op dit moment boven de 5%. Dat dividend wordt via onze huisbank kosteloos geherinvesteerd dus dat is ook mooi meegenomen. Morningstar scoort het fonds ook best goed. Let op de link is voor klasse N waarvan het kostenniveau hoger ligt dan bij klasse Y.
      Verder vind ik het geruststellend om niet al onze beleggingen bij onze broker te hebben staan maar wat verdeeld. Dit fonds houden we dan ook aan bij onze huisbank zoals ik al schreef.

      1. Bij ABN Amro kun je bovendien periodiek beleggen in dit fonds zonder transactiekosten. Ik heb er ook al eens naar zitten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.