Dividendverhoging Target

Het mooie van dividendgroei beleggen is dat bedrijven, beleggingsfondsen en ETF’s je van tijd tot tijd belonen met een dividendverhoging.

Gisteren kondigde Target (TGT) een nieuwe dividendverhoging aan. Ze verhogen hun dividend met twee dollarcent per kwartaal van 64 naar 66 cent per aandeel, een verhoging van 3,1%. Dat is geen wereldschokkende verhoging, maar in ieder geval meer dan de inflatie op dit moment is.

Wij hebben op dit moment 8 aandelen TGT in onze beleggingsportefeuille. Dat betekent dat op jaarbasis onze verwachte dividendinkomsten met maar liefst 64 dollarcent stijgen.

Het dividendrendement bij de huidige koers is 3,0%.  Op onze aankoopprijs is het rendement intussen al ruim 3,9%.

TGT is op dit moment wel één van de best presterende aandelen in onze portefeuille. We kochten deze aandelen in januari voor $68 per stuk. Op het moment van schrijven staat de koers op $88,20, een stijging van net geen 30%. Nu betekenen dagkoersen natuurlijk niets als je een buy and hold strategie er op na probeert te houden. Wel betekent het dat de aandelen TGT mij te duur zijn om bij te kopen, ook al ligt het dividendrendement bij deze koers nog steeds rond de 3%. En bijkopen doen we voorlopig toch niet zoals ik eerder deze week al schreef.

Eén antwoord op “Dividendverhoging Target”

  1. Altijd lekker met 120 stuks. Op Apple na is dit mijn grootste holding. Iig tevreden over. Ik heb nu een ROK van 4,6%. Dat is aanzienlijk meer dan de spaarrekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.