Dividendverhoging Texas Instruments

Het mooie van dividendgroei beleggen is dat bedrijven, beleggingsfondsen en ETF’s je van tijd tot tijd belonen met een dividendverhoging.

Gisteren kondigde Texas Instruments (TXN) aan dat ze hun kwartaaldividenduitkering verhogen van $0,77 naar $0,90. Dat betekent een verhoging van bijna 16,9%. Die stijging is fors, maar procentueel wel wat lager dan de afgelopen 3 jaar. Maar bij een dividendstijging van bijna 17% mag je natuurlijk niet klagen.

Dit soort dividendstijgingen is de reden waarom wij dividendgroei beleggen. Stijgingen hoger dan de inflatie leveren je op het moment dat je wilt leven van je dividendinkomsten direct extra koopkracht op. Nu is het mooi dat er meer dividend binnenkomt dat daarna weer nuttig aan het werk gezet kan worden.

Bij de koers van gisteravond is het dividendrendement 2,8%. Aangezien TXN naast een sterke dividendgroeier is, is het ook de groeibriljant uit onze beleggingsportefeuille. Het dividendrendement op de aanschafwaarde van onze aandelen TXN is dan ook een stuk hoger: 3,87%.

Aangezien we 12 aandelen TXN bezitten stijgen onze jaarlijkse dividendinkomsten met $6,24 bruto, bij de huidige koers ongeveer €4,80 netto. Dat zijn toch weer twee kopjes koffie per jaar waar we niet voor hoeven werken…

2 antwoorden op “Dividendverhoging Texas Instruments”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.