Druk en inspiratieloos

Het is alweer best even geleden dat ik een bericht schreef dat niet ging over een beleggingsactie. Dat vind ik zelf jammer en ik hoop stiekem eigenlijk ook dat jullie de berichten een klein beetje missen…. :). Het feit is dat ik op dit moment een klein beetje inspiratieloos ben. Ik merk dat ik te weinig “rust in m’n kop heb” om te schrijven over afwisselende onderwerpen.  Hoe dat komt? Ik denk door de drukte op mijn werk. Dat vraagt veel denkwerk, gepeins en onrust.

De drukte op werk heeft eigenlijk twee oorzaken. Eén is dat ik een best belangrijke rol heb binnen één van de twee belangrijkste projecten van ons bedrijf voor in ieder geval de komende twee jaar. Dat leidt tot veel (leuk) rekenwerk, veel overleg met externe adviesbureaus en ook veel afstemming binnen het bedrijf. Zeer uitdagend werk waar ik ook veel van leer, ook over mezelf.

Daarnaast is er rond de jaarwisseling door onze directeur een reorganisatie aangekondigd. Naast dat dat voor alle collega’s natuurlijk onzekerheid met zich meebrengt, is de impact daarvan voor mij nog een behoorlijk stuk groter. Niet dat mijn functie of mijn baan nu op de tocht staat, maar ik ben lid van de ondernemingsraad. En dat betekent dat wij advies moeten uitbrengen over de beoogde reorganisatieplannen.

Ook dat brengt veel praten en onderhandelen met zich mee. Praten met de directeur, de raad van commissarissen, managers en leidinggevenden en ook collega’s van de werkvloer. Wat ervaren zij, is dat niet op te lossen zonder reorganisatie en wat zijn de gevolgen voor iedereen als de reorganisatie doorgaat. Ik merk dat deze gesprekken mij een stuk minder energie geven, hoewel het overige werk in de OR me eigenlijk juist heel veel brengt. Zo heb ik een veel beter beeld van wat er allemaal gebeurt in ons bedrijf, heb ik beter geleerd om invloed uit te oefenen en heb ik ook een kijkje in de keuken gekregen van hoeveel politiek er in de top van ons bedrijf eigenlijk komt kijken.

De afgelopen maanden heb ik door die aangekondigde reorganisatie echter ruim 2x zoveel tijd aan het OR-werk besteed, dat kon gewoon niet anders en dat neemt ook niemand me kwalijk. Dat is echter wel ten koste gegaan van mijn andere werkzaamheden en dan met name van dat grote, belangrijke project waar ik mee begon.

Niemand neemt me dat kwalijk, alleen ikzelf. Ik vind namelijk niet dat ik op dit moment lever wat ik kan leveren en ook wat ik vind dat ik zou moeten leveren aan dat project. Het project loopt nog steeds op schema en gaat inhoudelijk ook goed, alleen vind ik zelf dat ik “er de kantjes van af loop”. En dat zorgt voor onrust en ontevredenheid in mijn hoofd. En dat zorgt er dan weer voor dat ik in mijn vrije tijd nog meer met mijn werk bezig ben en geen ruimte maak voor dit blog.

Gelukkig zit het adviestraject er bijna op en kan ik mij dan hopelijk weer meer op mijn “echte werk” gaan richten. Al ben ik bang dat wanneer de reorganisatie gaat losbarsten er weer veel OR-werk op me af zal komen…

Het voelt overigens wel prettig dit even van me af te schrijven. Dat had ik eerder moeten doen. En wie weet helpt het me om de spreekwoordelijke pen weer op te pakken…

 

 

Eén antwoord op “Druk en inspiratieloos”

  1. Herkenbaar (hier ook in een reorganisatie, maar niet in de OR) als er allerlei zaken door elkaar lopen en het even niet meer in je hoofd past. Soms helpt het om even te relativeren, zoals je zegt, ben jij blijkbaar de enige die ervan wakker ligt. Leg de lat niet te hoog voor jezelf.
    Succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.