Een collectieve zorgverzekering voor de hele stad

Rotterdam wil een collectieve zorgverzekering voor de hele stad. Nu is er al een soort Rotterdampolis voor de minima. Die kost €160 in de maand, bevat een aanvullende verzekering voor fysiotherapie en een tandartsverzekering. Verder is het eigen risico van deze verzekering slechts €50.

Ik vind echter een polis van €160 in de maand best fors, zeker als je een minimuminkomen hebt en je maar weinig zorg nodig hebt. Wel kan ik me voorstellen dat dit geschikt is voor mensen die juist veel zorg nodig hebben. Die hoeven nauwelijk eigen risico te betalen en hoeven ook geen eigen bijdragen meer te betalen. Het is bijna een soort ziekenfonds voor alleen Rotterdammers, alleen een stukje duurder.

Schijnbaar zijn er wel nog zo’n 100.000 mensen geïnteresseerd in een polis.

Ik zie dus niet echt de voordelen van zo’n polis. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

4 antwoorden op “Een collectieve zorgverzekering voor de hele stad”

  1. Een brus van mij met ziekte heeft ook een collectieve polis, in een andere stad. Geen idee wat dat kost, maar dat het een goed vangnet is dat er voor zorgt dat mensen die langdurig ziek zijn minder of geen drempels hebben om noodzakelijke zorg te vragen, vind ik erg belangrijk. Tandartsenzorg en fysio zijn hier hele goede voorbeelden van. Die worden anders vanwege de onmiddellijke kosten gemakkelijk overgeslagen. Budgetpolissen zij niet geschikt voor mensen die niet gezond zijn.

  2. In mijn woonplaats is voor minima, en mensen die een beroep willen doen op bijzondere bijstand of WMO of andere gemeentelijke voorzieningen, de collectieve verzekering verplicht…kost inderdaad 160 euro per maand.

  3. Hier hebben we een budgetpolis met hoog eigen risico. Wij hebben samen 1 laag inkomen en krijgen de begroting anders niet sluitend. We zijn best zorgmijders. Maar vorig jaar hadden we heel veel (deels opgespaarde, uitgestelde)zorgkosten. Mijn eigen risico van 875 euro was meteen op. Het was gelukkig dat we dat konden betalen van de korting van ongeveer 240 euro per jaar die we de voorgaande jaren overhielden.
    Ik vind een zorgpolis van 160 wel heel erg veel.Budget polis met hoogste eigen risico is rond de 80 euro. Een enkele keer gebruik gemaakt van de tandarts: voorgesteld een wortelkanaal behandeling, maar gekozen voor trekken. Vanwege de financiën. Het is niet anders. Ik wil niet met schulden onze oude dag ingaan.

  4. 160 is misschien vrij fors, maar gegeven het feit dat je eigen risico maar 50 euro is, zou je ook kunnen zeggen dat je kosten eigenlijk net iets meer zijn dan 140 euro in de maand. En dan inclusief fysio en tandarts is redelijk netjes hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.