Een tiny house op wielen gekocht

Al langere tijd zijn wij aan het nadenken over hoe wij onze vakanties willen spenderen en eigenlijk weten we al wel langer: Kamperen is voor ons de ideale vakantievorm. Toen we nog samen waren deden we dat met een tent, vanaf het jaar dat onze oudste geboren was met een vouwwagen. En dan naar campings die niet te groot zijn, maar ook weer niet heel klein, zodat er wel speelmaatjes voor de kinderen zijn.

Dat beviel (en bevalt) ons erg goed. Alleen de laatste tijd merkten we dat we onszelf erg beperkten in de vakantiebestemmingen. Een vouwwagen is toch wel weer wat bewerkelijk om op te zetten en af te breken en vooral om die reden kozen wij er de afgelopen jaren voor om een actieradius aan te houden van maximaal één dag rijden. Ook gingen we eigenlijk nooit in het voor- of naseizoen omdat dat dan ofwel te nat ofwel te fris zou zijn. Je hebt alleen maar een tentdoek als bescherming tegen het weer namelijk.

Een tiny house op wielen

Daar is natuurlijk genoeg te beleven, te bezoeken en te doen, maar wij wilden de actieradius vergroten. Daarom hebben we een tiny house op wielen gekocht. In de volksmond wordt dat trouwens ook een caravan genoemd. Die caravan is voorzien van alle gemakken die wij erin nodig achten. Zo zit er een vast tweepersoonsbed in voor ons, een vast stapelbed voor onze dochters en er is dan ook nog ruimte voor een tafel met twee bankjes waaraan we kunnen eten, lezen, spelletjes spelen. Daarnaast zit er een keukentje in met 3-pits gasstel, een koelkast met vriesvak en een gootsteen met kraan. En niet te vergeten: een heuse badkamer met toilet en wasbak (en de mogelijkheid om een douche te installeren. Dat laatste zijn we echter niet van plan.

Forse investering

Omdat we een bijna-nieuwe caravan hebben gekocht was het best een forse investering. We hebben namelijk een caravan gekocht uit 2019 die alleen dit seizoen verhuurd is geweest door het bedrijf waar we hem gekocht hebben. We hebben daar wel bewust voor gekozen. We weten zeker dat alles nog goed is, krijgen nog best even garantie en de kans op verborgen gebreken is ook een kleiner dan bij een oudere caravan. Daarnaast zaten er doordat hij verhuurd is geweest voor een paar duizend euro aan accessoires bij zoals bijvoorbeeld de voortent. We zijn dan ook wel van plan hier heel wat jaren mee te doen.

Financiën

Omdat we al vorig jaar besloten hadden om uiteindelijk voor een caravan te gaan (we moesten toen eerst een geschikte auto vinden) hebben we het afgelopen jaar flink gespaard hiervoor. Dat ging op een aparte rekening waar we geld reserveerden. Eigenlijk hadden we nog een maand of drie moeten doorsparen om dat bedrag geheel op die rekening te hebben staan, maar toen ik contact zocht met het bedrijf en onze interesse aangaf werd ons verteld dat de verhuurcaravans al eind augustus in de verkoop zouden gaan. We hebben toen de knoop doorgehakt om niet te wachten tot we die laatste drie maanden gespaard hadden.

De vouwwagen

De vouwwagen hebben we intussen verkocht. Dat was binnen een week gebeurd. Een een bevriend stel wilde hem heel graag hebben. De vouwwagen leverde precies het bedrag op dat we nog misten op de spaarrekening, zodat we ook niet tijdelijk de buffer hoefden aan te spreken.

Vaker en gevarieerder op vakantie

Doordat we nu ook met net iets frisser weer kunnen gaan kamperen en ook de actieradius eenvoudig kunnen vergroten verwachten we een hoop plezierige extra vakanties in het verschiet te hebben. Dat zal, zoals niettot71 pasgeleden al schreef, zeker gaan bijdragen aan ons gevoel van HOT.

 

 

4 antwoorden op “Een tiny house op wielen gekocht”

  1. Wat mooi. Gefeliciteerd en iig veel plezier met het ‘Tiny house’ op wielen.

    Zo herkenbaar jouw verhaal, kamperen-kinderen-gemak-actieradius. Wij hebben ook de stappen van tent-vouwwagen-caravan gemaakt (wss in n korter tijdsbestek, nl 5-6 jr) en we zijn nog steeds reuze tevreden met onze caravan, zoveel meer luxe en gemak. We hebben er dit jaar zelfs n mover onder laten zetten. En na het eerste seizoen ook direct n luxe matras gekocht, wat slapen we heerlijk. De indeling van onze caravan is exact hetzelfde als de jouwe. O zo makkelijk met kleine kinderen.

    Geniet ervan.

    1. Wij hebben er 7 jaar over gedaan vanaf eerste tent tot caravan nu. Die mover twijfelen we nog over, eerst maar eens ervaren hoe het zonder gaat…

  2. Mooie caravan!! Wij 65-plus genieten al jaren van een caravan. Vanaf de tijd dat de kinderen niet meer mee gaan, bezoeken wij regelmatig de ‘groene campings’ in Nederland. Ik hoop dat jullie veel fijne vakanties in jullie tiny house mogen doorbrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.