Eerste tegenvaller 2016: De auto

Precies een jaar geleden hebben wij onze auto gekocht. Een middenklasser van toen net iets meer dan 2 jaar oud. Nu, een jaar en ruim 20.000 kilometer verder was het tijd voor een “grote beurt”.
Hiervoor had ik zo’n €300 gereserveerd staan. We doen het onderhoud bij de merkdealer, zodat we in aanmerking blijven komen voor garantie op onderdelen.

Je zou zeggen, dat zou genoeg moeten zijn voor een jonge auto. Dat viel nu best tegen. Er moest een 60.000 km beurt worden uitgevoerd en die zijn uitgebreider, en dus duurder, dan een gewone grote beurt. Een stuk duurder kan ik zeggen.

Deze beurt kostte, voordat er nog allerlei kleine dingetjes extra aan het licht kwamen, al €357 t.o.v. €131 voor een normale grote beurt.
Verder moesten de ruitenwissers vervangen worden (die had ik al zelf aangegeven), oliefilters vervangen, benzinesysteem gereinigd en nog wat klein ander spul gedaan worden.

Totale kosten: €520, €220 meer dan ik begroot had. We moeten maar even kijken hoe we dit opvangen. We kunnen de beurt betalen van de autorekening, maar die is bedoeld om uiteindelijk een nieuwe auto te kopen. Ook kunnen we het van de buffer betalen. Of een maandje niet aflossen. Eigenlijk allemaal geen opties waar we ons lekker bij voelen.

Of we halen het uit het potje dat we bedacht hadden voor het starten met beleggen. En wachten daar nog een maandje mee. Dat voelt als het minst erge. Dus dat zal het wel worden.

4 antwoorden op “Eerste tegenvaller 2016: De auto”

  1. Die prijzen komen me bekend voor, Toyota? In dat geval kun je overigens online checken wat een beurt gaat kosten. Daarmee ben je er met de extra dingen natuurlijk nog niet, maar weet je wel precies wat de beurt gaat kosten. Maar het blijft balen!

  2. Relax! Het is niet het einde van de wereld!
    Natuurlijk is het niet fijn als je een financiële tegenvaller hebt, maar bedenk dat je graag financieel onafhankelijk wilt worden. Daarbij hoort ook om te leren om niet steeds in paniek te raken 🙂

  3. Paniek is het niet hoor. Maar ik zag mijn spaarsaldo zo lekker groeien de afgelopen maand, dan valt dit even tegen. Maar nog steeds dik in de plus deze maand.. 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.