En er was…… Geluid

Gisteren was het zover. De gehoorimplantaten van onze dochter werden aangezet. Een spannende dag voor ons, waar zij zelf gelukkig niets van merkte.

Aan het eind van de middag waren wij eindelijk aan de beurt. Veel uitleg en informatie, het instellen, aansluiten en testen van de implantaten. Zou ze reageren? Dat deed ze. Bij haar eerste oor dacht ze dat er geluid uit het duploblokje kwam bij de testpiepjes en daarna keek ze de kant op van de audioloog. Ze kon dus ook richting geven aan het geluid. Dat was allemaal heel positief.
Bij het tweede oor was de haar energie op en moest ze vooral heel hard huilen als ze geluid hoorde. Maar ook dat werd omschreven als positief.

Vanaf vanmorgen zijn we begonnen met het permanent laten dragen van de implantaten. Dat ging, tot ik naar het werk ging, heel goed. Ze staan wel nog dusdanig zachtjes ingesteld dat ze nog maar minimaal geluid meekrijgt. Dat zal de komende tijd langzaam worden opgevoerd.

Tot nu toe dus heel positief allemaal..

3 antwoorden op “En er was…… Geluid”

  1. Wat fijn dat de eerste reacties positief zijn! Lijkt me ook wel erg overprikkelend als je eerst weinig hoort en daarna ineens allerlei impulsen krijgt. Moet zo’n klein hummeltje toch aan wennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.