Extra aflossing juni

Gisteren was het weer mogelijk om via internetbankieren een extra aflossing te doen. Volgens plan lossen we deze maand €800 extra af. Vanaf deze maand hoeven we namelijk geen studiegeld voor de studie van V te betalen. Dat scheelt bijna €200 en daarom lossen we deze maand dat bedrag extra extra af ten opzichte van de vorige maanden.

Voor deze aflossing stond er nog €1.700 open op de annuïteitenhypotheek dat we nog boetevrij mogen aflossen. Komende maand verwachten we de laatste €900 te kunnen aflossen. Maar het kan ook zijn dat we het bedrag in tweeën delen zodat we de zomervakantie van de lopende rekening kunnen betalen.

Met deze aflossing van €800 hebben we in 2017 tot nog toe €14.679,40 aan extra aflossingen gedaan. Daarmee zijn we over het totaal aan extra aflossingen heen dat we vorig jaar aan extra aflossingen gedaan hebben. Je kunt het overzicht van onze aflossingen zien op de aflossingenpagina.

We liggen ook prima op schema om ons aflosdoel te halen. We kunnen dit jaar na deze aflossing nog €5.900 boetevrij aflossen. Hiervan zullen we een groot gedeelte betalen uit de belastingteruggaaf, en het restant maandelijks aflossen.

Zijn jullie nog van plan om deze maand een extra aflossing te doen?

11 antwoorden op “Extra aflossing juni”

 1. Wat een mooi bedrag hebben jullie al afgelost in 2017! Petje af!

  Wij gaan binnenkort met onze hypotheekadviseur praten om te kijken hoe we het beste extra aflossingen kunnen doen 🙂

 2. Waarom elke maand een kleine aflossing en niet opsparen tot je een paar duizend euro bij elkaar hebt en dat dan aflossen?

  1. Eigenlijk omdat het kan.. 😄. Elke euro die we gelijk al aflossen levert gelijk lagere lasten op. Als we eerst opsparen betalen we meer rente al die maanden om uiteindelijk op hetzelfde uit te komen. Het bespaart ons dus enkele euro's per jaar.

 3. Stevige aflossing al, als je bedenkt dat het jaar nog niet eens op de helft is. Super!!

  Trouwens even een vraagje; zou je misschien de link naar mijn blog bij willen werken? Ik zie dat hij nog steeds blijft hangen op het oude bericht. Dat komt denk ik door mijn verhuizing. Bij andere bloggers heb ik gemerkt dat als de url even opnieuw gecopy paste wordt, het wel goed is. Dat is dan deze link: http://www.lekkerlevenmetminder.nl

  Vast bedankt!

 4. Wow, jullie gaan echt lekker zeg! 😀 Bij de DUO mag je ook kleine bedragjes aflossen, dus zodra we iets verkopen via marktplaats of een andere meevaller hebben gaat dat direct naar DUO.

 5. Wat heerlijk om al zover op weg te zijn. Mijn complimenten!

  Gisteren net een overboeking gedaan met betrekking tot een extra inleg op de bankspaarhypotheek. Ook volgt er een dezer dagen een extra aflossing op de aflossingsvrije hypotheek. Vandaag of morgen lees je er meer over op mijn blog 🙂

 6. Extra aflossen? Nope, met net meer dan 2% rente is het bijna gratis geld en kunnen we het beter investeren. En dat doen we dan natuurlijk ook 🙂

 7. Goed bezig.
  Wij gaan in oktober weer extra aflossen, naar verwachting wordt dat iets rond de 7-8000 euro. Met de eerdere aflossing erbij zitten we dan ook gelijk aan het maximale bedrag voor dit jaar dat we boetevrij mogen aflossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.