Extra aflossing niet afgeschreven

Gisteren werd de hypotheek van de rekening afgeschreven. Maar tot mijn verbazing werd niet het bedrag afgeschreven van de extra aflossing die dacht gedaan te hebben. Ik ben er intussen wel achter dat het geen fout van de bank was.

Zoals je al kunt lezen hierboven: dacht te hebben gedaan. Ik heb begin januari via internetbankieren een extra aflossing van €500 gedaan, maar blijkbaar heb ik daar iets niet goed gedaan, of het proces niet helemaal afgemaakt.

Het aflossen via internetbankieren was rond de jaarwisseling enigszins veranderd, en je moet nu meerde vakjes aanvinken en vervolgens met de e.dentifier de opdracht nog bevestigen. Ik denk dat ik de vinkjes niet heb aangevinkt en toch niet verder gegaan ben met het voltooien van de aflossing. En dat later ook niet meer gedaan heb. Ik kan namelijk in de bankmail ook helemaal geen mail vinden van de bevestiging van de aflossing. De fout ligt dus echt bij mij.

Deze maand houden we daarom €500 extra over op de spaarrekening. Die laten we staan voor de volgende maand.

Gisteren heb ik wel gelijk de extra aflossing voor komende maand gedaan. Deze €500 stoppen we bij de €500 die we komende maand sowieso al extra wilden aflossen. Daarbij komt nog het gedeelte van de schenking dat overblijft na de 10% aflossing op de spaarhypotheek. En dan nog een een klein beetje om voor de resterende maanden op €500 per maand uit te komen voor het annuïtaire deel.

We gaan komende maand daardoor €3213.40 aflossen op het annuïtaire deel. Dat gaat ons een besparing per maand opleveren van €15,59 per maand. Dit keer is het wel goed gegaan want ik heb de bevestiging al in de mailbox zitten.

Overigens heeft er eindelijk een hypotheekadviseur me gebeld om een afspraak te maken voor de spaarhypotheek. Helaas zag ik dat pas ’s avonds laat dus kan ik pas morgen terugbellen.

Zijn jullie nog van plan extra af te lossen deze maand?

9 antwoorden op “Extra aflossing niet afgeschreven”

 1. Dat zul je altijd zien 😁. Mooie bedragen om af te lossen op de diverse hypotheekdelen. Ik ben benieuwd wat het resultaat is.
  Oja, ik weet niet wat je gaat terugbrengen, maar ik vermoed dat je terugbellen bedoelt 😆

 2. Mooie aflossing op de annuïteiten zeg!
  En 10% van de spaar is ook een mooi bedrag.

  Hier geen aflosplannen de komende maand. Pas april weer vermoedelijk.. in febr komt de rekening van de gemeentelijke lasten altijd, en die is fors. Plus we gaan een weekendje weg met vrienden (low budget, maar toch)

 3. mn man ziet helaas geen financiele voordelen. dus maar spaarpotjes vullen op de spaarrekeningen en wie weet als die ooit vol genoeg zijn dat hij wel extra wil gaan aflossen 😉

  1. ach ja, er zijn meer wegen naar rome 😉 gelukkig een annuitaire hypotheek, geen spaar of aflossingsvrij of wat dan ook. dus we lossen sowieso gewoon af in 30 jaar. en snap hem ook wel 🙂

 4. Ja gisteravond weer verzoek ingediend bij de Direktbank om per 1 maart weer € 3000 af te lossen. Gaat weer ongeveer € 32 minder rente en aflossing per maand schelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.