Extra aflossing november

Als je fanatiek bezig bent met het aflossen van je hypotheek is er niks mooier dan de dag beginnen met het doen van een extra aflossing. En ook een lekker begin van het weekend.

Nadat de bank alle hypotheekbedragen heeft afgeschreven, heeft het even nodig om alles te verwerken. De mogelijkheid tot het doen van een extra aflossing via internetbankieren is dan nog een dagen geblokkeerd. Vandaag werd de mogelijkheid weer open gezet.

Ik ben er nog net niet voor op gebleven tot na 12 uur, maar vanmorgen toen ik wakker werd heb ik toch gelijk de laptop aangeslingerd om het te regelen.

We mogen dit jaar nog €1.000 boetevrij extra aflossen en nog twee maanden te gaan. Deze maand doen we daarom maar de helft. Ik heb dus opdracht gegeven om €500 extra af te lossen op onze aflossingsvrije hypotheek.
De hypotheeklasten dalen door deze aflossing met maar liefst €1,12

Met deze aflossing gaan we driee mijlpalen behalen. De eerste is dat de bruto hypotheek daalt onder de €175.000. En wel dusdanig veel onder de dat bedrag dat onze hypotheek dan €31.000 lager is dan toen we hem afsloten.
Daarnaast daalt onze netto hypotheek, dat is de bruto hypotheek min de waarde van de spaarpolis, onder de €150.000. Vergeleken met de WOZ-waarde (€203.000) is de loan to value van onze hypotheek daarmee ruim onder de 75% terecht gekomen.
Als laatste hebben de grens van €20.000 aan extra aflossingen bereikt.

Als onze extra aflossingen zijn te zien op onze aflossingenpagina.

Gaan jullie nog extra aflossen dit jaar?

13 antwoorden op “Extra aflossing november”

  1. Wij gaan zeker nog aflossen. Elke maand weer die €500 plus de rente die we na elke maand minder hoeven te betalen. Zo lossen we inmiddels al zo’n €520 per maand af!

  2. Nee wij gaan niet meer aflossen. Wij zijn sinds maart 2017 helemaal klaar en hypotheekvrij. Heerlijk en raar tegelijk. Nooit meer een extra aflossing. Herkenbaar hoe leuk dat was om te doen. Nu zie ik sparen maar zo ��

  3. Wij hebben deze week voor het eerst afgelost. Een flink bedrag, 20% van de hypotheek. Sparen heeft met de huidige lage rente weinig zin. Nog geen officieel bericht van de bank gehad, maar kijk uit naar de officiële brief waarin staat dat onze hypotheek een stuk lager is!

  4. Ja wij gaan zeker nog aflossen. Deze maand 500 naar de aflossingsvrij = besparing van 1,04 euro per maand. Volgende maand 1000 naar de annuïteit = besparing van 4,98 per maand. Daarmee komt de totaal aflossing van dit jaar op 8.900. Wij zijn in april verhuist en gelijk begonnen met aflossen. Wij begonnen met 513,42 per maand hypotheek en komen aan het eind van dit jaar op 474,23 per maand. Een besparing van 39,19 in relatief korte tijd. En dat voelt heerlijk.

  5. Nee, ik ga niet extra aflossen. Mag niet meer. Op 1 januari verstuur ik meteen de opdracht voor de maximale boetevrije aflossing van 10%. Naar mijn idee heb ik zo het meeste voordeel van de extra aflossing. In juni loopt ook mijn rentevast periode af. Maar even rustig nadenken wat ik wil. Ik heb een gedeelte spaarhypotheek en een stukje aflossingsvrij.

  6. Goed bezig hoor. wij hebben dit jaar maximaal bijgestort in de spaarpolis. ruim 20k. Doel is: hypotheek vrij zijn als onze jongens gaan studeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.