Extra aflossing september

Nu de bank de vorige aflossing weer verwerkt heeft en het extra aflossen in internetbankieren weer heeft vrijgegeven was het gisteren weer tijd om een volgende extra aflossing door te geven.

Onze gehele belastingteruggaaf gaat richting hypotheek. Eigenlijk is dit hypotheekrente die we vorig jaar al betaald hadden, en die gaat nu terug de hypotheek in.

We hebben gisteren een aflossing op de aflossingsvrije hypotheek van €3.600 opgegeven. Hiermee dalen onze totale bruto hypotheeklasten met ruim 8 euro naar net onder de €700, weer een mooie mijlpaal. Ook hebben we na deze aflossing meer dan €30.000 afgelost op onze hypotheek, nog een mijlpaal. Al onze extra aflossingen zijn hier te bekijken.

We kunnen in het laatste kwartaal nog €1.400 boetevrij aflossen.

Doen jullie nog een extra aflossing deze maand?

13 antwoorden op “Extra aflossing september”

  1. Ik kan maar 10% per jaar aflossen en dat doe ik meteen in januari. Ik ben nu bezig om alles wat extra is (EJU, vakantie geld, ORT, extra diensten werken) op een aparte spaarregel te verzamelen, zodat ik mijn resterende hypotheek bedrag bij elkaar spaar, en dan doe ik de extra aflossingen daarvan. Ik heb nu nog 30.000 euro af te lossen, daarvan heb ik 11.000 bij elkaar gespaard.
    In januari betaal ik min 10% en pas mijn resterende spaar bedrag aan naar 24.000 euro.
    Ik hoop dat ik dat ik de aankomende twee jaar opzij gezet heb. Dan heb ik (een voor mij) zeer groot doel behaald.

  2. Gaat lekker, wij gaan ook eind van het jaar extra aflossen ca €16.000 anders betalen we er toch alleen maar vermogensrendementsheffing over.

  3. Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!
    Wij hebben de extra aflossingen voorgeschoten uit de buffer, dus die wordt nu eerst weer aangevuld. Ook de maximale extra bijstorting in de bankspaarhypotheek is al gedaan. Ik begin het extra aflossing te missen… Het is een luxe probleem, ik weet het 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.