Extra aflossingen april

Zojuist werd mijn salaris gestort en dan kan ik het toch niet laten. Op werk heb ik gelijk even ingelogd bij onze huisbank om de maandelijkse aflossingen op onze annuïtaire hypoteekdelen te regelen..

Net als vorige maand losten we beide annuïtaire hypotheekdelen af. We losten volgens de sneeuwbalmethode €203,07 af op het annuïtaire deel met de hoogste rente. Dit is €1,03 meer dan de aflossing in maart op dit deel. Het verschil is de daling in maandlasten door de vorige aflossing. Door deze aflossing dalen de hypotheeklasten op dit deel met €1,04.

Op het andere annuïtaire deel, onze oude aflossingsvrije hypotheek, losten we €50,32 af. Dat is 32 cent meer dan vorige maand. De bank rekende toen voor dat de aflossing een besparing van 31 cent zou opleveren op de annuïteit, maar dat bleek uiteindelijk een centje meer te zijn. Deze aflossing levert een besparing op de lasten van 32 cent op. In totaal dalen onze hypotheeklasten met €1,36.

Deze besparing tellen we volgende maand weer op bij de extra aflossingen. Onze totale hypotheeklasten blijven dan gelijk, maar het aandeel vrijwillige extra aflossing wordt weer wat groter.

In totaal hebben we dit jaar nu €906,44 extra afgelost op onze hypotheek. We liggen nog iets achter op schema voor ons doel van €3.000 aan extra aflossingen dit jaar. Met deze twee aflossingen zijn we de boven de €42.000 aan extra aflossingen gekomen sinds we in 2015 begonnen met extra aflossen. Onze aflossingen kun je bekijken op onze aflossingenpagina. Wil je ons hypotheekoverzicht zien dan kan dat hier.

 

Hebben jullie nog extra afgelost op de hypotheek deze maand?

9 antwoorden op “Extra aflossingen april”

  1. Dat heeft ermee te maken dat we deze twee delen in 2028 geheel afgelost willen hebben. Dat lukt niet als we ons eerst volledig op het eerste deel richten en vervolgens op het andere deel. Dat heeft vooral te maken met de beperking van maximaal 10% boetevrij aflossen. Zie ook mijn blogposts hier en hier.

 1. Wij lossen elke maand steevast €500 af. Echter elke maand wordt dit bij ons ook meer en staat de teller inmiddels op zo’n €545 per maand. We gaan zo door tot de extra aflossing de €86 heeft bereikt. Dan stoppen we met extra aflossen op die lening aangezien de lening dan volledig is afgelost.

 2. we hebben eerst andere prioriteiten (buffer weer op orde na aanschaf zonnepannelen, nieuwe tuinset/parasol etc, we willen nog een ander zonnescherm, nieuwe poort met opbergruimte (ter vervanging van ander schuurtje met erg onhandig edeur waardoor er bijna niets in kan, duo aflossen, ) per sept werk ik vermoedelijk iets minder omdat 1 kindje dan stopt en 1 4 wordt dus minder uren opvang nodig heeft. even aankijken wat ik dan doe. in okt wordt mn dochter 10 en telt dan niet meer mee voor de kindplaatsen dus per nov heb ik weer een plaats vrij op alle dagen, dan wordt t inkomen misschien weer meer. allerlei onzekerheden. eerst maar zien hoe alles loopt. ook kunnen we enkel per 500 euro aflossen. en man vind het rendement niet hoog genoeg tov bijv extra beleggen 😉 (en dat kan met elk bedrag wat we willen ipv verplicht minimaal 500 ) toch bijft het kriebelne hoor dat extra aflossen dus dat zullen we ook vast nog wel gaan doen. niet perse noodzakeijk bij een annuitaire hypotheek dat scheelt.

 3. Ook ik los iedere maand minimaal 450 euro af. Zie het zelf als een vaste last, dus geen compromis als ik iets nieuws wil of een vakantie.
  Ook gaan alle extra’s hier naar toe, groot gedeelte van mijn vakantie geld en 13de maand heb ik amper 2 minuten op mijn rekening staan.
  Mijn hypotheek lasten zijn al verlaagd met 73 € en ben pas anderhalf jaar geleden begonnen.
  Die 73 euro investeer ik weer om zo de mogelijkheid te creëren om eerder te stoppen met werken. (investering wordt dus iedere maand groter )
  Het gaat langzaam maar gestaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.