Extra aflossingen augustus

Vandaag wordt mijn salaris gestort. Daarom heb ik vanmorgen voor ik naar mijn werk ging alvast de extra aflossing voor deze maand gedaan.

Net als vorige maand losten we beide annuïtaire hypotheekdelen af. We losten volgens de sneeuwbalmethode €207,27 af op het annuïtaire deel met de hoogste rente. Dit is €1,06 meer dan de aflossing vorige maand op dit deel. Het verschil is de daling in maandlasten door de vorige aflossing. Door deze aflossing dalen de hypotheeklasten op dit deel weer met €1,06.

Op het andere annuïtaire deel, onze oude aflossingsvrije hypotheek, losten we €51,93 af. Dit levert volgende maand wederom 33 cent aan lagere hypotheeklasten op.  In totaal dalen onze hypotheeklasten met €1,39.

Deze besparing tellen we volgende maand weer op bij de extra aflossingen. Onze totale hypotheeklasten blijven dan gelijk, maar het aandeel vrijwillige extra aflossing wordt weer wat groter.

In totaal hebben we dit jaar nu €1.984,33 extra afgelost op onze hypotheek. We liggen gemiddeld nog iets achter op schema voor ons doel van €3.000 (€250 per maand) aan extra aflossingen dit jaar, maar  we lopen daar elke maand een beetje op in zodat als we hierna weer de normale sneeuwbal laten rollen we hier bovenuit komen.

Door deze extra aflossingen daalt onze bruto hypotheek tot net boven de €167.000 en met straks de reguliere aflossingen er nog bij zal de uiteindelijke bruto hypotheek daar nog wat verder onder komen te liggen. Onze netto hypotheek duikt door de aflossingen boven de €138.000, dat zou een mooie mijlpaal zijn..

Onze aflossingen kun je bekijken op onze aflossingenpagina. Wil je ons hypotheekoverzicht zien dan kan dat hier.

 

Hebben jullie nog extra afgelost op de hypotheek deze maand?

3 antwoorden op “Extra aflossingen augustus”

  1. Ik los een keer per jaar af, op 2 januari. Dan heb ik het hele jaar lagere maandlasten en het verschil spaar ik voor het jaar erop. Mijn eerstvolgende extra aflossing brengt mijn maandbedrag naar ongeveer 82 euro! Ik begon in 2013 met 396 euro per maand. Ik vond dat het vooral de eerste twee/drie jaar niet heel veel verschil maakte, maar dit jaar en volgend jaar is het echt merkbaar. Ik heb nog ongeveer 2 jaar te gaan en dan ben ik hypotheek vrij.

  2. Goed bezig!
    Wij lossen iedere maand €500 extra af, plus de netto besparing van de vorige maand. Het idee is hetzelfde als bij jullie, om de sneeuwbal te laten groeien. Al komt er binnenkort wel een post aan of dat voor ons wel verstandig is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.