Extra aflossingen juli

Vandaag wordt mijn salaris gestort. Daarom heb ik vanmorgen voor ik naar mijn werk ging alvast de extra aflossing voor deze maand gedaan.

Net als vorige maand losten we beide annuïtaire hypotheekdelen af. We losten volgens de sneeuwbalmethode €206,21 af op het annuïtaire deel met de hoogste rente. Dit is €1,05 meer dan de aflossing in april op dit deel. Het verschil is de daling in maandlasten door de vorige aflossing. Door deze aflossing dalen de hypotheeklasten op dit deel weer met €1,05.

Op het andere annuïtaire deel, onze oude aflossingsvrije hypotheek, losten we €51,60 af. Dat is een kleine €50 minder dan vorige maand. Toen losten we op dit hypotheekdeel eenmalig 50 euro meer af om onder de €700 aan hypotheeklasten te komen. Deze maand gaan we gewoon weer verder via de sneeuwbalmethode. Dit levert volgende maand 33 cent aan lagere hypotheeklasten op.  In totaal dalen onze hypotheeklasten met €1,38.

Deze besparing tellen we volgende maand weer op bij de extra aflossingen. Onze totale hypotheeklasten blijven dan gelijk, maar het aandeel vrijwillige extra aflossing wordt weer wat groter.

In totaal hebben we dit jaar nu €1.725,12 extra afgelost op onze hypotheek. We liggen gemiddeld nog iets achter op schema voor ons doel van €3.000 (€250 per maand) aan extra aflossingen dit jaar, maar  we lopen daar elke maand een beetje op in zodat als we hierna weer de normale sneeuwbal laten rollen we hier bovenuit komen.

Door deze extra aflossingen daalt onze bruto hypotheek tot net boven de €167.000 en met straks de reguliere aflossingen er nog bij zal de uiteindelijke bruto hypotheek daar nog wat verder onder komen te liggen. Onze netto hypotheek duikt door de aflossingen boven de €138.000, dat zou een mooie mijlpaal zijn..

Onze aflossingen kun je bekijken op onze aflossingenpagina. Wil je ons hypotheekoverzicht zien dan kan dat hier.

 

Hebben jullie nog extra afgelost op de hypotheek deze maand?

4 antwoorden op “Extra aflossingen juli”

  1. Dat ziet er goed uit! Bijna 50% afgelost. En om je vraag te beantwoorden: Nee wij hebben niet afgelost op onze hypotheek, die hebben we namelijk niet meer. Ik kan de “verslaving” – voor ons in ieder geval – van versneld aflossen dan ook goed begrijpen.

    1. Oh dat is helemaal het ultieme walhalla :P. Ik zie dat ik het grafiekje nog moet bijwerken. Is trouwens wel 50% van het jaardoel van €3.000 extra aflossen. In totaal zit onze LTV nu ongeveer op 55%. Ten opzichte van de originele hypotheek is ruim een derde afgelost.

      1. Ja de vraag is alleen voor hoe lang nog :p. Mochten we gaan verhuizen zal er weer een kleine hypotheek genomen worden, zodat we altijd een behoorlijke cash buffer achter de hand hebben. We gaan dan natuurlijk – net zoals jij nu – weer een mooi plan en overzicht maken om deze versneld af te lossen! Hoe lang loopt de hypotheek nu al? En binnen hoeveel jaar willen jullie hypotheekvrij zijn?

  2. Gefeliciteerd met de progressie en 50% dat is een mijlpaal, wij gaan zo zoetjes aan de 25% halen eind van het jaar. Dus nog een dubbel zo lange weg te gaan naar jou tussenstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.