Extra aflossingen juni

Gisteren werd mijn salaris gestort en dan kan ik het toch niet laten. In de lunchpauze heb ik gelijk de opdracht tot extra aflossingen weer doorgegeven via internetbankieren.

Net als vorige maand losten we beide annuïtaire hypotheekdelen af. We losten volgens de sneeuwbalmethode €205,16 af op het annuïtaire deel met de hoogste rente. Dit is €1,05 meer dan de aflossing in april op dit deel. Het verschil is de daling in maandlasten door de vorige aflossing. Door deze aflossing dalen de hypotheeklasten op dit deel met €1,04.

Op het andere annuïtaire deel, onze oude aflossingsvrije hypotheek, losten we €100,96 af. Dat is 32 cent meer dan vorige maand. Dit levert volgende maand 64 cent lagere hypotheeklasten op. Deze aflossing levert een besparing op de lasten van 32 cent op. In totaal dalen onze hypotheeklasten met €1,68.

Als jullie mijn blog al langer volgen hebben jullie vast wel opgemerkt dat we deze maand op het tweede hypotheekdeel zijn afgeweken van ons sneeuwbalsysteem. We losten namelijk €50 meer af. De oorzaak ligt in mijn voorkeur voor ronde getallen. Door de aflossing te verhogen dalen de maandlasten dusdanig dat , in de berekening van de bank, we precies op een hypotheeklast van €700 uitkomen. Dat is dan wel exclusief de inleg in de spaarhypotheek.

Deze besparing tellen we volgende maand weer op bij de extra aflossingen. Onze totale hypotheeklasten blijven dan gelijk, maar het aandeel vrijwillige extra aflossing wordt weer wat groter.

In totaal hebben we dit jaar nu €1467,30 extra afgelost op onze hypotheek. We liggen gemiddeld nog iets achter op schema voor ons doel van €3.000 (€250 per maand) aan extra aflossingen dit jaar, maar deze maand lopen we daar dusdanig op in dat als we hierna weer de normale sneeuwbal laten rollen we hier bovenuit komen.

Door deze extra aflossingen daalt onze bruto hypotheek tot net onder de €168.000 en met straks de reguliere aflossingen er nog bij zal de uiteindelijke bruto hypotheek daar nog wat verder onder komen te liggen. Onze netto hypotheek duikt door de aflossingen onder de €140.000, dat zou een mooie mijlpaal zijn..

Onze aflossingen kun je bekijken op onze aflossingenpagina. Wil je ons hypotheekoverzicht zien dan kan dat hier.

 

Hebben jullie nog extra afgelost op de hypotheek deze maand?

8 antwoorden op “Extra aflossingen juni”

 1. Goed bezig hoor! Heerlijk om de hypotheek elke maand sneller te zien dalen. Maar een annuitaire hypotheek is toch eigenlijk al een aflossing volgens de sneeuwbalmethode? Omdat de rente elke maand iets daalt en de aflossing stijgt. Is het dan niet een stuk makkelijker om gewoon de looptijd van de hypotheek in te korten met 5, 10 of 15 jaar? Scheelt een hoop handmatige overschrijvingen en communicatie van de bank (maar wel minder leuk misschien).

  1. Ja dat kan, maar dat kost volgens mij ook geld bij ons. Plus dat je flexibel blijft. Als het om onvoorziene redenen financieel niet uitkomt kun je stoppen met aflossen. Bij inkorten zit je vast aan de hogere lasten…
   En het is minder leuk inderdaad… En een blogje per maand minder 🙂

 2. Goed bezig! Lekker gevoel om weer iets af te lossen. Wij hebben eerder dit jaar al 10% van de hypotheek afgelost. Ergens ook niet zo prettig, want nu kunnen we dit jaar niks meer aflossen. Dus maar aan het sparen voor maximum aflossing volgend jaar. Geen geduld! Haha

 3. Ha dat gaat mooi!
  Bij ons mogen we helaas pas vanaf 1000 euro extra aflossen..dat is wel jammer. Dat is wel jammer gevoelsmatig.

  1. dankje. Jammer van die grens maar als je het dan kunt aflossen is het wel gelijk een behoorlijke stap

 4. Fijn he aflossen. Ik ben er in 2013 mee begonnen, het jaar dat ik mijn hypotheek afsloot op 4,4% 20 jaar vast. Ik los zover ieder jaar 10% boetevrij af. Ik moet nu nog 16.000 aflossen. Mijn hypotheek bedrag is van 395 per maand naar 128 e gegaan. In januari wordt dit ongeveer 82 e! Niet te geloven.
  Super fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.