Extra aflossingen mei

Vanmorgen werd mijn salaris gestort en dan kan ik het toch niet laten. Op mijn vrije dag, na het helpen op school bij de oudste, heb ik gelijk de opdracht tot extra aflossingen weer doorgegeven via internetbankieren.

Net als vorige maand losten we beide annuïtaire hypotheekdelen af. We losten volgens de sneeuwbalmethode €204,11 af op het annuïtaire deel met de hoogste rente. Dit is €1,04 meer dan de aflossing in april op dit deel. Het verschil is de daling in maandlasten door de vorige aflossing. Door deze aflossing dalen de hypotheeklasten op dit deel met €1,04.

Op het andere annuïtaire deel, onze oude aflossingsvrije hypotheek, losten we €50,32 af. Dat is 32 cent meer dan vorige maand. De bank rekende toen voor dat de aflossing een besparing van 31 cent zou opleveren op de annuïteit, maar dat bleek uiteindelijk een centje meer te zijn. Deze aflossing levert een besparing op de lasten van 32 cent op. In totaal dalen onze hypotheeklasten met €1,36.

Deze besparing tellen we volgende maand weer op bij de extra aflossingen. Onze totale hypotheeklasten blijven dan gelijk, maar het aandeel vrijwillige extra aflossing wordt weer wat groter.

In totaal hebben we dit jaar nu €1161,18 extra afgelost op onze hypotheek. We liggen nog iets achter op schema voor ons doel van €3.000 aan extra aflossingen dit jaar, maar door het sneeuwbaleffect lopen we daar langzaam op in.

Door deze extra aflossingen daalt onze bruto hypotheek tot net onder de €168.000 en met straks de reguliere aflossingen er nog bij zal de uiteindelijke bruto hypotheek daar nog wat verder onder komen te liggen. Onze netto hypotheek duikt door de aflossingen onder de €140.000, dat zou een mooie mijlpaal zijn..

Onze aflossingen kun je bekijken op onze aflossingenpagina. Wil je ons hypotheekoverzicht zien dan kan dat hier.

 

Hebben jullie nog extra afgelost op de hypotheek deze maand?

4 antwoorden op “Extra aflossingen mei”

  1. We gaan deze maand een risicoklasse lager. Het verschil heb ik direct ingesteld als extra aflossing. In principe is het rendementstechnisch niet het voordeligst, maar het is wel een lekker gevoel en in de portemonnee is er dus geen verschil met vorige maand.

    1. Nee dat klopt. Maar het is wel risicoloos, en dat mag dan best rendementstechisch iets kosten vind ik……

  2. Voor het eerst sinds lange tijd weer een aflossing gedaan, vooral omdat ik daarmee onder de 50% kom deze maand en dat is een mooi getal 🙂 Echt verstandig was het misschien niet want zit er over te denken om binnenkort te verkopen, maar mijn vorige woning had ik ook onder de 50% gekregen dus deze moest ook.

  3. Mooie actie weer, de bedragen lijken peanuts maar elke maand groeit het weer iets, net als je dividend inkomen. Goed om te zien hoe consequent je bent!

    Zelf geen aflossing gedaan, vaak tegen het einde van het jaar lossen we eenmalig af op het aflossingsvrije gedeelte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.