Fietsforenzen, heerlijk!

Vorige week deed ik het voor het eerst sinds lange tijd: Fietsforenzen. En ik vond het heerlijk. Daarom vandaag weer lekker op de fiets naar het werk gegaan. Voor mij heeft dit fietsforenzen, zeker met dit mooie weer, alleen maar voordelen.

Caloriën verbranden
Ten eerste is het gewoon gezond, een stukje fietsen. De route naar kantoor is precies 17 kilometer. Op de racefiets doe ik daar, afhankelijk van de wind tussen de 35 en 40 minuten over. Dat is precies kort genoeg om niet helemaal “uitgeput” op werk aan te komen.

Lekker fris begin
Daarnaast fris ik er lekker van op. De wind door je haar (helm), nog lekkere frisse temperaturen en je wordt in de polder getrakteerd door schitterende plaatjes.

Het kost geen extra tijd
Zonder files ben ik met de auto al gauw 25 minuten onderweg. Die autoroute is iets langer, zo’n 22 kilometer. Maar meestal sta ik wel even stil onderweg. Tien minuten ben je dan al snel kwijt.

Het bespaart!!!
Per dag op de fiets bespaar ik 44 kilometer aan benzine. Dat is ca. 3 liter. Met de huidige prijzen (ik betaalde deze week €1,62 per liter), is dat een kleine 5 euro per dag. Met een vierdaagse werkweek zou ik dus 20 euro per week kunnen besparen.

Of ik nu echt elke dag op de fiets naar mijn werk zal gaan verwacht ik niet, maar wat vaker dan dat ik nu doe gaat het wel worden…

Hoe gaan jullie naar je werk?

10 antwoorden op “Fietsforenzen, heerlijk!”

 1. Idd ook heerlijk per fiets, alleen vrijwel iedere dag (maar mijn route slechts 11 km).
  Ik zie het als "secondaire arbeidsvoorwaarde"; "gratis fittness" of "ontspanningssessie (yoga oid)".

  Daarnaast krijg ik per maand nog iets van 50 euries als reiskosten vergoeding, dit betekend ca. 1800 euro per 3 jaar wat ruim genoeg is voor een fiets van ±1200 en ±600 "onderhoud".

  Kortom ik zie alleen maar voordelen:
  – per 3 jaar een gratis fiets.
  – geen dure sportschool.
  – heerlijk relaxed thuiskomen (zelfs als het een keertje nat is, en dat valt best wel mee kijk eens op de site van http://www.hetregentbijnanooit.nl).

  Gr John

 2. Lekker hoor! Bij 17km enkele reis zou ik ook vaker op de fiets gaan. Zelf woon ik op 36km fietsen van het werk. Laatst heb ik dat een keer fietstent afgelegd, het kan, maar ideaal is het niet. Duurt net te lang. Ik ga het overigens wel vaker doen.

 3. Ik doe bijna alles op de fiets, alleen als het echt niet anders kan ivm tijd/afstand óf heel slecht weer is (gladde wegen, harde wind waarbij ik bang ben dat mijn kinderen van het fietspad waaien ;)) gebruik ik de auto. Naar mijn werk ga ik eigenlijk ook altijd op de fiets. Ik werk in het basisonderwijs, soms moet ik wel met de auto omdat we een excursie hebben waarbij ik moet rijden. Dan betrap ik me vaak op een stukje chagrijn…, ik fiets zoveel liever! Lekker mijn hoofd leeg laten waaien, gezonde lichaamsbeweging, goed voor milieu en portemonnee. Ik zou niet weten waarom ik de auto daarvoor zou pakken!

 4. Ik ga eigenlijk altijd op de fiets. Maar het is dan ook maar 2 km. Zelfs als ik een tussenuur (ik werk in het VO) heb, fiets ik nog wel eens heen en weer.
  Ik zou niet zonder fiets kunnen!

 5. Ik ga ook met de fiets naar het werk. Wind, regen, sneeuw, storm, kou, warmte. maakt me niet uit. Elke rit bespaar ik €3,50, daarom zit ik vaak in de regen met een glimlach op de fiets. Setje droge kleren in de fietstas en op het werk kleed ik me gewoon om.
  Zo kom ik ook aan mijn dosis cardio. Ik doe aan krachtsport (powerlifting) en het fietsen houdt me mooi in balans.

 6. Voor mij is het geen optie om met de fiets te gaan. Reisafstand enkele reis is ruim 100km. Meestal ga ik het grootste gedeelte met het OV, maar afgelopen weken wegens omstandigheden met de auto geweest. Met het OV reis ik veel relaxter en kom ik uitgerust thuis, met de auto ben ik eerder thuis, maar daarna lig ik nog een hele tijd voor pampus om bij te komen.

 7. Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.