ge-/misbruik maken van je creditcard

Direct nadat mijn salaris wordt gestort maak ik het geplande bedrag aan spaargeld over naar de diverse spaarrekeningen. Dit doe ik onder het motto “beloon jezelf eerst”. Echter, heb ik de spaardoelen redelijk scherp staan (vind ikzelf), en was het in het verleden zo dat de 0 op de betaalrekening te vroeg in de maand alweer in zicht kwam.

Omdat ik dan vertikte om geld van de spaarrekening terug te boeken naar de betaalrekening had ik dan twee opties: Rood staan of met de creditcard betalen. En aangezien het eerste een hoge rente heeft koos ik dan voor het tweede. En betaalde dat saldo dan zonder rentekosten aan het eind van de maand weer af.

Maar ja, het enige wat je daarmee doet is het de betaling uitstellen naar volgende maand. En als je dan weer hetzelfde riedeltje herhaalt, maakt het uiteindelijk weinig uit, met het gevaar dat de bedragen steeds verder oplopen als je niet uitkijkt.

Nu werden de bedragen die ik met de creditcard betaalde iedere maand steeds wat kleiner, maar toch zat het me niet lekker. Dus in februari heb ik dan toch eindelijk wat geld van de spaarrekening teruggeboekt naar de betaalrekening. Daarmee is het saldo op de creditcard nu wat hij hoort te zijn: €0.

Hiermee zal de savings rate van februari vermoedelijk lager zijn dan die van januari. En dat komt dan dus omdat ik kosten van januari in februari betaald heb. Maar vanaf maart zal ik dus nu een “schone” savings rate kunnen berekenen.

4 antwoorden op “ge-/misbruik maken van je creditcard”

  1. Ik krijg bij betalingen via mijn CC punten. Daarom doe ik dat vrijwel overal waar ik online bestel. Het is soms wel iets minder overzichtelijk, maar bij grote betalingen boek ik het dan direct van mijn betaalrekening over naar mijn CC, zodat ik daar idd niet mee in de knel kom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.