Gebeld door de gemeente

Gisteren werd ik gebeld door iemand van onze gemeente. Gelukkig had ik geen overtreding begaan, had ik ook geen betalingsachterstand voor gemeentelijke heffingen (dat wist ik natuurlijk ook wel), maar had de gemeente een vraag voor mij.

Of ik alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft me wilde opgeven als stembureaulid voor de verkiezingen dit jaar. Vorig jaar had ik dat namelijk voor het eerst gedaan en dat vond ik eigenlijk best leuk om te doen.
De gemeente had me daarom al twee keer via de mail uitgenodigd, maar ik had nog niet de moeite genomen om me aan te melden. Of ik dat dan maar snel wilde doen. Alsjeblieft.

Ik heb me daarom aangemeld voor alledrie de verkiezingen die (vooralsnog) gepland staan in ons land. Op 20 maart zijn de verkiezingen voor de Waterschappen en ook voor de Provinciale Staten en op 23 mei mogen we stemmen voor het Europees Parlement.

Zijn jullie wel eens stembureaulid geweest?

7 antwoorden op “Gebeld door de gemeente”

  1. Wat levert een dagje stembureaulid zijn op in jullie gemeente, en is dat met maaltijd of zonder? Is het de hele dag of een vroege en late zitting?

  2. Ik ga stemmen tellen bij de verkiezingen. Dat levert me 40 euro op voor – in dit geval – schat ik niet meer dan 2/3 uur werk. Inclusief drinken en snacks. Ik vind het altijd wel gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.