Gebruik maken van rente extraatje

Begin deze week kregen wij een deeltje van de erfenis van een tante van M. Zij is in maart overleden en nu haar huis door haar man verkocht is, wordt een deel van haar erfenis verdeeld onder haar zussen en neefjes. Haar man doet dat via schenkingen en zodanig dat er geen schenkbelasting betaald hoeft te worden. Dit zijn inkomsten die je liever niet krijgt, maar die we, nu we ze krijgen zo goed mogelijk willen gebruiken.
We kregen dus alledrie een schenking van hem. Voor dochterlief komt dat op haar eigen rekening en staat dat tot haar 18e vast, voor ons werd dat op onze eigen rekeningen gestort.

Tegenwoordig is de reflex bij ons altijd gelijk, en wat gaan we met dat extra geld doen? We hebben besloten om het bedrag in tweeën te splitsen. De ene helft zetten we nu op een spaarrekening bij M.oneyou, en zullen we rond de jaarwisseling gaan gebruiken om de laatste aflossing op de restschuld te doen. We kunnen op deze manier gelijk gebruik maken van het rente-extraatje dat ze bieden. Daarvoor zullen we er nog een paar honderd euro bij moeten sparen, maar dat mag geen probleem zijn. Verder volgen we gewoon het aflosplan dat we hiervoor al hadden bedacht.

De ander helft zetten we op de bufferrekening. Wanneer de tuin klaar is zullen we nog zelf een schuurtje gaan bouwen, die kan daar vandaan komen. Verder gaan we met dit bedrag op dit moment over ons jaardoel voor de buffer heen. Door het schuurtje zulle we er weer net onder komen, maar er wacht ons ook nog de teruggaaf van de belastingdienst en natuurlijk nog een half jaar sparen…

3 antwoorden op “Gebruik maken van rente extraatje”

  1. Vervelende omstandigheden, maar wel fijn om zo wat extra financiële ruimte te krijgen. Uiteraard is er altijd een besteding voor te vinden met een koophuis en plannen te over. Hoe vordert je tuin?

  2. Een overlijden is altijd ingrijpend. Wat fijn dat aan jullie is gedacht; dit geeft extra financiële ruimte. Ruimte die, zoals Mom4Life al aangeeft, met een koophuis altijd wel ingevuld kan worden. Een verstandige keuze om het enerzijds in de restschuld te stoppen en anderzijds de buffer te spekken.

    In het verleden hebben wij ook wel eens gebruik gemaakt van het rente extraatje van MY. Nu een groot gedeelte van ons spaargeld bij een andere bank staat, doen wij dat niet. Overigens klinkt het leuker dan het is, het gaat om dubbeltjes werk. Maar goed, elk dubbeltje is er weer één 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.