Geen overstap van energieleverancier dit jaar

De afgelopen jaren zijn we steeds in juli overgestapt van energieleverancier. Dat leverde vaak een welkomstbonus op waardoor de totale kosten van een energiecontract bij een andere leverancier lager waren dan wanneer we bij dezelfde leverancier zouden blijven. Dit jaar stappen we echter niet over. Waarom? Het leverde bar weinig op en de tevredenheid over onze huidige leverancier gaf uiteindelijk de doorslag.

Powerpeers

Sinds vorig jaar juli nemen we dus energie af bij Powerpeers. Dat was toen voor ons de goedkoopste keuze onder de aanbieders van volledig lokale groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. De prijs was goed en nu we een jaar verder zijn, zijn we dusdanig tevreden dat een paar tientjes extra korting laten schieten en gewoon blijven.

Waarom zijn we dan zo tevreden? Naast het feit dat Powerpeers nastreeft om alleen maar in Nederland opgewerkte groene stroom te leveren, brengen ze ook op een hele mooie manier in beeld hoe jouw verbruik zich verhoudt tot vergelijkbare huishoudens. Zo vergelijken ze op gezinsgrootte, soort woning en het gemiddelde Nederlandse huishouden, whatever that may be. Elke maand krijgen wij op ons dashboard te zien hoeveel we verbruikt hebben en die vergelijkingen. Dat ziet er als volgt uit:

De aanbiedingen

Op het moment dat we via diverse vergelijkingssites op zoek gingen naar een nieuwe energieleverancier vielen de aanbiedingen ons tegen. De welkomstbonussen kwam niet boven de €150 en dat was dan vaak bij aanbieders die juist wat hogere tarieven hanteerden. Onder de streep bleef er dan weinig over. We lieten het er dus nog even bij zitten.

Vlak daarna ontvingen we een mailtje met verlengingsvoorstel van Powerpeers. Als we bij hen bleven kregen we een blijverskorting van €100 en de tarieven waren ook nog eens beter dan die van de aanbieders met de hoogste welkomstkortingen. De keuze was toen snel gemaakt. Wij blijven in ieder geval nog een jaartje.

 

Eén antwoord op “Geen overstap van energieleverancier dit jaar”

  1. Toevallig dacht ik hetzelfde! Bij Powerpeers kunnen anderen jouw stroom van de zonnepanelen afnemen op het moment dat je het zelf niet gebruikt. Daar krijg je dan wat extra voor. Zo heb ik al vele afnemers en die wilde ik niet kwijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.