Grip-app: Eerste besparing opgespoord

Om snel financieel onafhankelijk te worden zou het volgens een bepaalde snorremans beter je uitgaven kunnen beperken dan je inkomsten te vergroten.

Natuurlijk zijn er noodzakelijke uitgaven, waar je wel op kunt bezuinigen, maar wat iets van de lange adem is zoals bijvoorbeeld de hypotheeklasten. Daarnaast heeft denk ik iedereen ook wel van die uitgaven die per keer niet zoveel kosten, maar uiteindelijk op maand- of jaarbasis best een aardig bedrag is.

Bij is zo’n kostenpost de lunch. Elke dag neem ik een paar boterhammen mee naar mijn werk. Maar die eet ik dan meestal al zo rond 10 uur al op. Tijdens de lunch heb ik dan niets meer. Als ik dan op ons hoofdkantoor ben, koop ik lunch in ons bedrijfsrestaurant. En als ik op één van de andere locaties ben, dan ga ik meestal even langs de supermarkt.

Waarom pak ik nu als eerste de lunch eruit? Dat heeft te maken met een artikel dat ik afgelopen week las over de prijsstijgingen in bedrijfskantines. De prijzen zijn daar sinds 2007 gestegen met maar liefst 53%, terwijl de totale inflatie over die periode slechts 17% was. Hieruit blijkt dat de Nederlander gemiddeld €2,70 uitgeeft aan lunch in de kantine.

De Grip-app heeft me nu heel eenvoudig laten zien wat me dat gemiddeld per maand kost:€84 gemiddeld per maand, ik zit dus wel wat boven het gemiddelde. Ik ben eigenlijk best geschrokken van dat bedrag. En daarom leg ik mezelf voor februari het volgende doel op:

Geen extra lunch kopen!

Hoe ga ik dat dan doen? Eigenlijk heel eenvoudig, meer brood mee naar werk nemen. Dat zal over de maand misschien 5-10 euro extra aan brood en beleg kosten, maar als ik daardoor €84 minder uitgeef, is dat het zeker waard.
Begin maart laat ik weten hoe het gegaan is…
Hoeveel besteden jullie aan je lunch? Of hebben jullie andere van die “onnodige” uitgaven?

2 antwoorden op “Grip-app: Eerste besparing opgespoord”

  1. Heel herkenbaar! 🙂 In het verleden lunchte ik ook op mijn werk. Ongemerkt tikt dat heel erg aan. Sindsdien neem ik ook meer brood mee naar het werk. Tussen de middag lopen wij met een groepje collega's door de wijk. Meteen een beetje beweging 🙂
    En oja, snacken is ook zoiets. Tegenwoordig neem ik gewoon het vanuit huis mee. Dat scheelt echt enorm ten opzichte van de snoepautomaat op het werk. Helemaal afleren zal ik het nooit 🙂

    1. Heel herkeenbaar. Al ben ik niet zo van de snoep/repen, meer van de hartige snacks. Bij ons op het werk hebben we gelukkig geen automaten die dat soort dingen verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.