Grip

Toen ik vanmiddag uitlogde van het internetbankieren viel mijn oog op een kopje “grip”. Toen ik verder las bleek het dat A.BNAMRO een app aan het ontwikkelen is, die je diverse inzichten geeft over je uitgaven.

Ik was gelijk geïnteresseerd en heb de app gedownload. Het is eigenlijk een app voor de Iphone 6 aan de schermafmetingen te zien, maar omdat ik maar een Iphone 4S heb, heb ik de app geïnstalleerd op de Ipad.
De bank claimt dat de app het volgende kan:

 • de meeste uitgaven en inkomsten automatisch in categorieën verdelen
 • overige inkomsten en uitgaven met de hand indelen in categorieën
 • Budgetteren
 • Overzicht hoeveel je nog van je inkomsten over hebt
 • Verschillende periodes met elkaar vergelijken
De app is nog een bèta versie, en daarom is het aantal gebruikers beperkt tot 10.000. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe de app werkt en of dit mij nu echt nieuwe inzichten geeft.
De eerste indruk na inloggen was in ieder geval niet negatief…. 

4 antwoorden op “Grip”

 1. Ik ben benieuwd! Volgens mij heeft de Rabobank ook zoiets, maar daar ben ik op dit moment nog niet aan toe. Eerst maar eens wat andere dingen goed op een rijtje krijgen! Ik vind het wel mooie initiatieven, want ik heb mijn zaken op zich redelijk in (de mentale) kaart, maar ik denk dat veel mensen daar ook best wat extra hulp bij kunnen gebruiken.

  1. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die ervan schrikken wat ze zo ongemerkt uitgeven. Ik ben er nu bijvoorbeeld achter dat ik wel erg veel geld uitgeef aan de lunch op het werk.
   Ik nam wel brood mee, maar dat was vaak om 10 uur al op. Dus nu neem ik extra brood mee om niets te hoeven kopen.

 2. Dat was mij nog nooit opgevallen. Het klinkt erg interessant, maar de app is er alleen voor iOS en niet voor Android. Laat ik nou net een toestel hebben dat op Android draait… 🙁

  1. volgens mij is de eerste versie begin dit jaar gelanceerd als ik in de appstore de versiegeschiedenis bekijk. En ze hebben er niet heel veel ruchtbaarheid aan gegeven volgens mij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.