Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro’s weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel uiteindelijk de balans op een caravan. Grootste nadeel daarvan was dat we dan sowieso een nieuwe auto nodig zouden hebben. Ander nadeel was dat we voor een caravan ook nog wat langer zouden moeten doorsparen. Geld voor zowel een auto als een caravan die aan onze wensen voldoen hadden we namelijk niet.

In de luie campingstoel keken we eens wat rond op internet om te kijken welke auto’s in aanmerking zouden komen. De auto moest dus voldoende trekkracht hebben om een medium sized caravan te trekken, bij voorkeur een trekhaak, voldoende ruimte voor een kinderwagen in de kofferbak en voldoende jong zijn om zeker 6 jaar mee te kunnen doen. Dat laatste betekent voor ons dat de auto niet ouder dan 4 jaar mocht zijn, wij hanteren als vuistregel maximaal 10 jaar. Volkomen arbitrair, maar dat hebben we ooit zo bedacht. Oh ja, en natuurlijk bij voorkeur niet te duur natuurlijk.

Uiteindelijk kwamen we uit bij een Skoda Octavia. En even zoeken op internet leerde ons dat de dealer bij ons om de hoek er één te koop had staan die aan alle wensen voldeed, en nog wat meer ook kwa luxe.

Nadat we terugwaren van vakantie hebben we contact opgenomen met de dealer en die was na wat onderhandelen bereid om ons nog een mooi bedrag voor onze oude auto terug te geven.

Wel moesten we nog een aardig bedrag bijbetalen na de inruilprijs. Zo veel geld hadden we niet in onze spaarbuffer zitten, dus hebben we die betaald door een zo’n 60% van onze beleggingen te verkopen.

Nu is het dus zaak om weer flink te gaan sparen, zodat we onze buffer weer voller krijgen en daarnaast geld opzij kunnen zetten voor de caravan.

Oh ja, de auto rijdt heerlijk en we hebben er al spijt van dat we niet veel eerder een dergelijke auto gekocht hadden…

25 antwoorden op “Grote uitgave(n)”

 1. Leuk voor je savingsrate, maar genieten is ook belangrijk!
  Koop je de caravan in het najaar? Seizoens producten zoals cabrio en tuinstoelen zijn vaak aan het einde van het seizoen goedkoper. De vouwwagen dan weer in het voorjaar verkopen.

  1. Nee nog niet. En dan zijn ze het duurst, dan komen de 2019 modellen al op de markt.. Maar eerst moet er nog flink gesaved worden om die caravan te kunnen kopen.. 😉

  2. Een nieuwe caravan is dan inderdaad op z'n duurst, maar willen jullie beslist een 2019 model kopen? De 2018 modellen die nog bij de caravanverkoper staan worden dan vaak flink afgeprijsd. En tweedehands caravans zijn dan ook het goedkoopst, omdat mensen graag hun caravan verkopen voordat deze weer terug in de winterstalling moet. De mensen die een 2019 model kopen, krijgen deze in het voorjaar afgeleverd, en door dan in het najaar hun "oude" caravan te verkopen, besparen ze de kosten voor de winterstalling.

 2. Gefeliciteerd met de aankoop, dat zijn fijne auto's!! Jammer dat je je beleggingen er voor moest aanspreken, heb je wel winst gemaakt met die verkochte beleggingen, anders is het dubbel jammer?

 3. Blijft eigen keuze die jaartallen hier net een gekocht gaat ook nog wel 8 jaar mee en dan is ie ruim 20 🙂

  Wel een gekocht met juiste motor ? Zijn mooie auto,s die Octavia,s,:-)

 4. Toch heel nieuwsgierig wat de auto gekost heeft? Skoda rijdt fijn en zuinig 🙂 wij hebben een simpele skoda fabia, was 6 jr oud toen we m 6,5 jr geleden kochten Nog steeds heel blij mee! Klein maar zuinig en weinig onderhoud eigenlijk

 5. Gefeliciteerd! Is jullie aandelenpotje juist voor dit soort dingen bedoeld? Neem je in je berekeningen ook het verlies van eventueel toekomstig rendement op je aandelen mee?

 6. Gefeliciteerd en ik herken het gevoel van de aanschaf van een auto met comfort. Ondanks dat wij onze huidige auto veel minder nodig hebben, genieten we er enorm van als ook onze snappcar huurders.

 7. Mooie auto! Een vriendin van mij heeft zo eentje vorig jaar gekocht en die is er nog steeds erg blij mee. Fijn dat je in ieder geval de mogelijkheden had om deze nu al te kopen. De caravan zou ik idd als het even kan op een gunstig moment kopen, misschien voor ze weer de stalling in moeten (bij tweedehands) en anders inderdaad net na de komst van de nieuwe collectie? Tenzij je natuurlijk nieuwe collectie wilt, dan mooi wachten tot die weer ouder is 😉

 8. Heeft u financiële problemen? ZO JA! Neem contact op met Kvithyll Finance and Mortgments Limited® Voor kleine en grote leningen. Wij bieden allerlei soorten leendiensten om aan uw financiële behoeften te voldoen, zoals persoonlijke lening, schuldconsolidatielening, risicokapitaal, bedrijfslening, onderwijslening, woninglening tegen een lage rente van 2%. Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: kvithyllfinance@gmail.com Uw tevredenheid en financieel succes is ons doel en uw samenwerking zal een goede ervaring zijn. WhatsApp: +17816567138 het tegoed staat open voor iedereen, ongeacht de nationaliteit.

  E-mail: kvithyllfinance@gmail.com

 9. Ben je een zakenman of -vrouw? ik ben de CEO van het leningbedrijf Hope Elinal en ik wil dat jullie allemaal weten dat we getraind zijn om alleen leningen te lenen aan mensen die een lening nodig hebben om hun kerstavond op een betere manier dan ooit tevoren te vieren en ook degenen die in behoefte aan financiële ondersteuning wat dan ook, dus als u op zoek bent naar een kerstlening of een lening om uw schulden of rekeningen te zuiveren, dan kunt u contact met ons opnemen op onze e-mail in VIA (kplender@outlook.com) voor meer informatie op deze transactie lening fondsen

 10. Heeft u een dringende lening nodig om uw bedrijf te financieren of voor welk doel dan ook? wij zijn gecertificeerd en legitiem en internationaal gelicentieerde leningverstrekker We bieden leningen aan bedrijven, bedrijven en particulieren tegen een betaalbare rente van 2%. Het kan een korte of lange termijn lening zijn of, zelfs als u een slechte kredietwaardigheid heeft, wij zullen uw lening zodra we uw aanvraag ontvangen. wij zijn een onafhankelijke financiële instelling. We hebben in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd door het verstrekken van verschillende soorten leningen aan duizenden van onze klanten. Wij bieden gegarandeerde leningdiensten van elk bedrag aan burgers en niet-staatsburgers. Wij bieden eenvoudige persoonlijke leningen, commerciële / zakelijke lening, autolening, leasing / apparatuurfinanciering, schuldconsolidatielening, woninglening, enz. Voor alle burgers en niet-staatsburgers met ofwel een goede of slechte kredietgeschiedenis. Als u onze bedrijfs-e-mail nodig heeft: (kplender@outlook.com whatsapp: +13312045985), kunt u ons e-mailen met uw gegevens. E-mail mij vandaag nog en u zult blij zijn dat u dit hebt gedaan. E-MAIL: kplender@outlook.com whatsapp: +13312045985

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.