Halverwege het jaar hoe staat het met de doelen?

Juli is alweer begonnen en onze vakantie is zo langzamerhand alweer aanstaande. Tijd om eens onze (financiële) doelen erbij te pakken en te kijken hoe we ervoor staan. We schreven in begin van het jaar over onze goede voornemens.

Niet alleen financieel

We hadden, en hebben, voornemens in drie categoriën. Natuurlijk waren er financiële doelen en doelen voor het blog. Maar de belangrijkste categorie bestond uit de persoonlijke doelen.

Persoonlijke doelen

Het belangrijkste was de operatie van onze jongste dochter. Die kreeg gehoorimplantaten (CI’s) geplaatst in februari. Dat is na een gepland lange operatie goed gegaan. Het wachten duurde voor ons gevoel nog langer.

Twee weken na de operatie gingen de CI’s voor de eerste keer aan en sindsdien zijn ze regelmatig steeds wat nauwkeuriger ingesteld met elke keer weer nieuwe ervaringen voor haar. Intussen reageert ze net als een gewoon horend kind en is ze druk bezig een jaar plus 9 maanden zonder geluid in te halen in haar ontwikkeling. Dat doet ons veel goed.

De  andere doelen op het persoonlijke vlak gaan iets minder voortvarend. Het autogebruik is ietsjes minder, maar nog niet waar we het zouden willen hebben, voor de af te vallen kilo’s ben ik nog lang niet op de helft en dat is mede het gevolg van het feit dat 3x sporten per week me ook echt niet lukt op dit moment.

Financiële doelen

Ik schreef al eerder dat we ons beleggingsdoel voor dit jaar al bereikt hadden. Dat ging wel ten koste van het aansterken van onze buffer en daarom hebben we het beleggen even op een laag pitje gezet.

Het aflossen op de hypotheek ligt netjes op schema. Met de sneeuwbalmethode die we nu toepassen komen we een paar tientjes boven het doel van €3.000 extra aflossingen uit dit jaar.

Wil je onze tussenstand grafisch zien dan kan dat op deze pagina.

 

3 antwoorden op “Halverwege het jaar hoe staat het met de doelen?”

  1. Wat fijn dat de operatie van de kleine meid goed is gegaan, en ze zich nu goed ontwikkeld! En zo te zien zijn alle andere doelen wel in beweging, dat is ook belangrijk.

  2. Wat fijn dat de operatie bij jullie dochter goed is gegaan en jullie hier nu met n gerust hart van kunnen genieten. Met mn 3 kinderen merk ik hoe zeer n goede gezondheid telt en dat ze overal van kunnen genieten. Voor de overige doelen heb je toch nog mooi n half jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.