Hoeveel zijn we nu waard?

Het jaar zit er bijna op en alle afschrijvingen voor dit jaar zijn intussen gebeurd. Ook de laatste extra aflossing van de hypotheek is intussen afgeschreven. Tijd om de balans op te maken. Hoeveel zijn we nu waard, en misschien nog wel belangrijker, zijn we erop vooruit gegaan in dit jaar? Dat kan ik vast wel verklappen, we zijn erop vooruit gegaan.

Eerst maar eens de kille cijfers:

Ten opzichte van vorig kwartaal zijn we er zo’n €6.000 op vooruit gegaan. Een groot deel daarvan komt door een schenking van de moeder van M, die ze eigenlijk jaarlijks doet aan het eind van het jaar. Andere jaren heb ik daar wel eens over geblogd, dit keer niet. Overigens kreeg onze dochter ook een mooie schenking, zodat ze met haar 3 jaar al een mooi spaarpotje heeft. De overige toename kwam uit onze eigen inkomsten.

Verder was dit kwartaal een duurdere periode dan dat andere jaren was. Dit had te maken met de nieuwe kamer voor onze dochter en een aantal aankopen voor de komende baby.

Vanaf 1 januari dit jaar is onze netto waarde met exact €35.000 toegenomen en als we vergelijken met eind vorig jaar is het zelfs 47.000 euro. Het verschil zit hem in de toegenomen WOZ-waarde van ons huis.

11 antwoorden op “Hoeveel zijn we nu waard?”

  1. Qua kwartalen is het al mooi, maar als je inderdaad kijkt naar het verschil met eind vorig jaar, dan zeg ik: petje af hoor! Supergoed gedaan! Ik zie inderdaad wel een stevige toename in WOZ, maar neem aan dat dat dan ook écht zo is? Voor zover je dat kunt bepalen natuurlijk. Ook mooi dat de laatste hypotheekaflossing weer gedaan is! Daar hebben we hier ook gisteren net de bevestiging van gehad.

    1. Als ik zie waar de huizen nu voor verkocht worden dan zou ik ook makkelijk een halve ton meer als waarde van het huis kunnen rekenen. Maar ik wil onszelf ook niet rijk rekenen…

  2. Wat leuk om te lezen hier, hoe andere mensen het aanpakken. Wij houden ons ook bezig met aflossen en zijn inmiddels 85.000 euro verder. Dat slaapt een stuk fijner, vind je niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.