Hoever zijn we nu met aflossen?

Iets meer dan een week geleden schreef ik dat de opdracht voor de extra aflossing was gelukt, nadat de eerste dagen van de maand ik niet bij onze hypotheekgegevens kon.

Ik schreef toen ook dat de maandlasten met weer €2,91 zouden gaan dalen.
Maar hoe ver zijn we straks als de maand voorbij is met onze aflosdoelen van dit jaar?
We hebben op dit moment 10% op de spaarhypotheek afgelost, dat was €8.866.
Op dit moment doen we de extra aflossingen op annuïteiten hypotheek. We hebben op, met de aflossing op 1 mei erbij, daar nu €4.413,40 van de €6.713,40 (10%) afgelost ongeveer 65%. Na 1 mei hebben we dus nog €2.300 te gaan. Het plan is om die per 1 augustus geheel afgelost te hebben.
In mei zullen we weer €600 extra aflossen, daarna zullen we in juni €800 aflossen en in juli €900. We kunnen namelijk vanaf juni zullen onze lasten namelijk met €200 dalen doordat we dan het collegegeld voor de opleiding van V betaald hebben. Van de besparingen op de maandlasten die we verder elke maand opzij zetten kunnen we in juli de laatste €100 extra betalen. 
Nadat we de 10% op de annuïteitenhypotheek extra hebben afgelost zullen we een klein beetje gas terugnemen met het maandelijks aflossen. We zullen wel sparen voor de extra aflossing, maar willen daarvan een groot deel doen van de belastingteruggaaf die we ook dit jaar weer verwachten. 
Hoeveel we vanaf augustus zullen gaan aflossen moeten we nog bepalen. 

2 antwoorden op “Hoever zijn we nu met aflossen?”

  1. Bij ons gaat het sneller dan verwacht. We hebben net weer een deel van de resterende erfenis ontvangen en ook van ons eigen geld gaat het sneller dan verwacht. Het sneeuwbaleffect gaat steeds harder werken. Vanaf komende maand zitten we onder de 300 euro aan hypotheekkosten per maand 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.