Hypotheekoverzicht april

De maand is weer voorbij en op 1 mei werden onze hypotheeklasten weer afgeschreven van onze betaalrekening. Mooi weer eens tijd om de balans op te maken.

Annuïteitenhypotheek 1

Op dit deel van onze hypotheek deden we de grootste extra aflossing. Deze bedroeg €203,07. Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit daalde dit hypotheekdeel met €308,53. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €1,04. Dit bedrag lossen we volgende maand extra bovenop de €203,07 van deze maand.

Annuïteitenhypotheek 2

Voor het eerst dit jaar deden we ook een extra aflossing op dit deel van de hypotheek. We losten €50,32 extra af.  Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit. die bedroeg €157,55, losten we dus €207,87 af op dit hypotheekdeel. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €0,31. Dit bedrag lossen we volgende maand extra bovenop de €50 van deze maand. Wil je meer lezen over de extra aflossingen van deze maand dan kan dat in deze blogpost.

Spaarhypotheek

We legden weer braaf de maandelijkse €133 in, in het spaardepot. Samen met de rente over het spaarsaldo en minus de kosten die de verzekeraar rekent, steeg het spaarsaldo met zo’n €198, hetzelfde bedrag als in maart erbij kwam. Veel preciezer kan ik dat op dit moment nog niet zeggen, aangezien het saldo dat wij te zien krijgen via internetbankieren een maand achter loopt.

Totaal

Alles samen daalde onze bruto hypotheek met €516,40, en wanneer je ook het spaarsaldo uit ons spaardepot meerekent, daalde onze nettohypotheek met €714,63.

We hebben op dit moment iets meer dan €37.500 afgelost sinds we onze hypotheek afsloten in oktober 2013. Dit is  18,2% van de toenmalige hypotheek. Verder hebben we 13,7% van het totale hypotheekbedrag gespaard in de spaarhypotheek. Samen hebben we nu 32% van het originele hypotheekbedrag op één of andere manier afgelost. Dat is mooi grafisch weergegeven in het plaatje bovenaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.