Hypotheekoverzicht februari

De maand is weer voorbij en op 1 maart werden onze hypotheeklasten weer afgeschreven van onze betaalrekening. Mooi weer eens tijd om de balans op te maken.

Annuïteitenhypotheek 1

Op dit deel van onze hypotheek veranderde het meeste. Het was het enige deel waarop we een extra aflossing deden. Deze bedroeg €201,02. Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit daalde dit hypotheekdeel met €306,71. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €1,03. Dit bedrag lossen we volgende maand extra bovenop de €201,02 van deze maand.

Annuïteitenhypotheek 2

Alleen de reguliere aflossing uit de annuïteit zorgde voor een daling van dit hypotheekdeel. Die bedroeg €156,99. Verder valt er niets te melden op het hypotheekvlak voor dit hypotheekdeel.

Spaarhypotheek

We legden weer braaf de maandelijkse €133 in, in het spaardepot. Samen met de rente over het spaarsaldo en minus de kosten die de verzekeraar rekent, steeg het spaarsaldo met zo’n €197, hetzelfde bedrag als in januari erbij kwam. Veel preciezer kan ik dat op dit moment nog niet zeggen, aangezien het saldo dat wij te zien krijgen via internetbankieren een maand achter loopt.

Totaal

Alles samen daalde onze bruto hypotheek met €463,70, en wanneer je ook het spaarsaldo uit ons spaardepot meerekent, daalde onze nettohypotheek met €661,35.

We hebben op dit moment ruim €36.500 afgelost sinds we onze hypotheek afsloten in oktober 2013. Dit is 17,75% van de toenmalige hypotheek. Verder hebben we 13,5% van het totale hypotheekbedrag gespaard in de spaarhypotheek. Samen hebben we nu ruim 31% van het originele hypotheekbedrag op één of andere manier afgelost. Dat is mooi grafisch weergegeven in het onderstaande plaatje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.